2 MİLYON 600 BİN MEMURUN KADERİ TARTIŞILAN İSME EMANET !

Devlet Personel Başkanlığı’na Mehmet Ali Kumbuzoğlu atandı

2 MİLYON 600 BİN MEMURUN KADERİ TARTIŞILAN İSME EMANET !
 
2.6 milyon memurun kaderini belirleyen Devlet Personel Başkanlığı’na Mehmet Ali Kumbuzoğlu atandı. Kumbuzoğlu’nun 2 yıl önce gerekli şartları taşımamasına rağmen TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanması, Meclis’i karıştırmıştı. Tartışmaların büyümesi üzerine yönetmelik değiştirilmiş, mevzuat Kumbuzoğlu’na uygun hale getirilmişti.

2 milyon 600 bin memurun kaderini belirleyecek kritik kadroya beklenen atama yapıldı. Devlet Personel Başkanlığı’na Mehmet Ali Kumbuzoğlu getirildi. Resmi Gazete’de dün yayınlanan kararnameyle ataması yapılan Kumbuzoğlu, memurlar başta olmak üzere devlet personelini ilgilendiren konularla ilgili en yetkili bürokrat oldu. Kamuoyunda iki yıl önce TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı’na atanmasıyla gündeme gelen Kumbuzoğlu, muhalefet tarafından ‘skandal atama’ olarak uzun süre Meclis gündemine meşgul etmişti.

Yönetmelik değiştirilmişti

TBMM Başkanı Şahin’in önce danışmanı olan Kumbuzoğlu’nun söz konusu göreve atanması Meclis’i karıştırmış, yasal zorunlulukları taşımadığı halde göreve atandığı ifade edilmişti. Muhalefet, TBMM personelinin görevde yükselme yönetmeliği hükümlerine göre kamuda 10 yıllık hizmet süresi ile yönetici olarak aranan sürenin yeterli olmamasına rağmen Kumbuzoğlu’nun genel sekreter yardımcısı olarak atandığını iddia etmişti.

Tartışmaların büyümesi üzerine söz konusu yönetmelik değiştirilmiş, mevzuat Kumbuzoğlu’na uygun hale getirilmişti. Bu kapsamda TBMM Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliği kapsamında TBMM’de ‘Genel Sekreter’, ‘Daire Başkanı’ ya da ‘Müdür’ olarak üst düzey yönetici olarak atanacaklarda yüksek lisans ve doktora derecesine sahip olanlar için aranan 4 yıl yöneticilik yapma ve kamu hizmetinde en az 10 ya da 12 yıl çalışma şartında değişikliğe gidilmişti. Master ve doktora yapmış olanlar için ‘kamu hizmetinde 12 yıl’ şartı kaldırılmıştı. Buna göre kamu hizmetinde 4 yıl çalışmış yöneticilikte hiç deneyimi olmayan master ya da doktora yapmış bir memura, Başbakanlık Müsteşarı, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdür’e denk düşen bir göreve getirilmenin yolu açılmıştı. Kumbuzoğlu hakkındaki tartışmalar da böylece sona ermişti. En son 3 Ağustos’ta yürürlüğe giren kararnameyle Devlet Personel Başkanlığı’nı yürüten Mehmet Tekinarslan’ın Ağrı’ya vali olarak atanmasının ardından bu göreve yeni bir atama yapılması bekleniyordu.

Çaykara’nın Karaçam Beldesinde 1967 yılında doğan Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ilkokulu Karaçam’da bitirdi. Ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamlayan Kumbuzoğlu, daha sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Devlet Personel Başkanlığı Stratejik Geliştirme Daire Başkanlığı ile Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Vatan gazetesi
 
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Külünk
Mustafa Külünk - 12 yıl Önce

Bu kadar da yalan olmaz el insaf. Sn.Kumbuzoğlunun atandığı zamanki hizmeti tam 18 yıl. Yönetilik tecrübesi ise tam 5 yıl. Bula bula bu yalanı buldunuz.

Mehmet Mutlu.
Mehmet Mutlu. - 12 yıl Önce

O tarihlerde meclis başkanlığı açıklama yapmıştı. Yönetmelik değişkliği diğer kurumlara paralellik olsun diye yapılmıştı. Oysaki kumbuzoğlunun hizmet süresini detaylı bir şekilde 18 yıl olduğfu, yöneticilik tecrübesinin de 5 yıl olduğu açıklanmıştı. El insaf.

Zülfikar Ünal
Zülfikar Ünal - 12 yıl Önce

Verilen her görevi en iyi şekilde yerine getirdiği gibi bu görevi de en iyi şekilde yapacağından eminim. Allah utandırmasın. Başarıların daim olsun.

SIRADAKİ HABER