ÜNIVERSİTELERİN BOŞ KONTENJANLARI DOLDURULMALIDIR

ÜNIVERSİTELERİN BOŞ KONTENJANLARI DOLDURULMALIDIR
     ÖSYM Ek Yerleştirmeleri 04.10.2012 tarihinde yapmak suretiyle,açıkladığı takvime uygun olarak kayıt dönemini kapattı.Ek yerleştirme sonucunda,kayıt hakkı kazanan öğrenciler büyük oranda bu hafta itibarıyla üniversitelere kesin kayıtlarını yaptılar.
      ÖSYM nin açıkladığı ek yerleştirme sonuçlarına göre,bu yıl 90 bine yakın kontenjan boş kaldı.Üniversitelerin boş kontenjanlarının beklenenden çok yüksek olması; yeni kontenjan açılır,gençlerimize yeni bir şans verilir mi ?  sorularını da beraberinde getirdi.Bu beklentinin oluşmasında,boş kontenjanların,geçen yılın boş kontenjanlarının çok üstünde olması (geçen yıla göre 22-23 bin artmıştır) ve ÖSYM nin boş kalan kontenjanlarla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması etkili olmuştur.
  
     Son ek yerleştirmeden sonra, kılpayı ünivesiteye giremeyen veya yanlış tercihler dolayısıyla yerleşemeyen binlerce gencimiz vardır.Bu gençler aileleriyle birlikte perişan olmuşlardır.Devlet Üniversiteleri başta olmak üzere,Vakıf Üniversiteleri ve Kıbrıstaki Üniversitelerin boş kontenjanlarının doldurulması için bir fırsat yaratılması gerekir. www.kamudan.com olarak bu konuda ÖSYM Başkanlığına açık çağrıda bulunuyoruz. Geçmiş yıllarda yaptığınız gibi, boş kontenjanları açarak,gençlerimize bir şans tanıyınız.Bu binlerce gencimizin psikolojisini düzeltecek,onları ve ailelerini çok mutlu edecektir.

haber kaynağı: www.kamudan.com
 
                                                                                               
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sağol kamudan com
sağol kamudan com - 12 yıl Önce

Çok sağol bizim yanımızda olduğun için kamudanhaber inş olur istediğimiz

teşekkür ederiz
teşekkür ederiz - 12 yıl Önce

onbinlerce kişi adına kamudan.com a çok teşekkür ediyorum,çok zor durumda kaldık,ösym yetkilileri,üniversitele lütfen sesimizi duyunuzzzz.....

Yosun gözlüm
Yosun gözlüm - 12 yıl Önce

bizi desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz inşallah sesimiz duyarlar

Hande Kala
Hande Kala - 12 yıl Önce

Allah razi olsun.Bizi sizin gibi düşünenler olsa acikta kalmazdik.Inşallah ösym sizin bu çagrinizi duyar ve bize şans verir. Meslek cikişliyim kendi alanima sinavsiz geciş hakkimla yerleşemedim. Aglamaktan halim kalmadi tek istedigimiz okumak. Tekrar teşekkür ederim.

Fikret Esengül
Fikret Esengül - 12 yıl Önce

ÇOK TEŞEKKÜRLER KAMUDAN.COM ....DİĞER SİTELERİNDE SESİMİZİ DUYARMASI İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPMANIZI RİCA EDİYORUZ...

alev
alev - 12 yıl Önce

sorunumuza ilgi gösterdiğiniz ve kamuoyuna bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim,inşallah bizim için birşeyler yapılmasına katkısı olur.

adem çağlar meral
adem çağlar meral - 12 yıl Önce

kamudan.com a teşekkür ederim.arkadaşlar,bu ve benzeri haberlerin yaygınlaşarak ciddi bir kamuoyu oluşmasını sağlamamız gerekiyor,kamudan.com ve bir kaç site daha sorunlarımızı yansıtıyor ama yeterli değil,zamanımız çok kısıtlı lütfen bütün enerjimizi bu çalışmalara yoğunlaştıralım.

alp
alp - 12 yıl Önce

bide ösym duysa sesimizi daha mutlu olcazzz


SIRADAKİ HABER