OYUN EKONOMİSİ MASAYA YATIRILACAK

Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü tarafından kurulan bilgisayar oyunu laboratuvarı BUG, oyun sektörü için bağımsız bir iletişim ağı kurmak ve oyun yapmak isteyenlere eğitim zemini sağlamak amacıyla çalışmalarına başladı.

OYUN EKONOMİSİ MASAYA YATIRILACAK

 
 
Akademik ve teknolojik araştırmaların yanı sıra oyun sektörüne dair yenilikçi projelerin üretildiği BUG, Amerika Birleşik Devletleri’nin sayılı üniversitelerinden MIT Media Lab ile işbirliği halinde yürüttüğü programını bu kez herkese açık hale getiriyor. BUG Oyun Atölyeleri üçüncü haftasında ekonomi üzerinden oyunları ve diğer disiplinlerle kurduğu ilişkileri masaya yatıracak. “Sosyal Paylaşım ve Oyun Deneyimi, Oyun Ekonomileri, Oyunlaştırma, Sosyal Oyunlar ve Gelir Modelleri” gibi konular 9 – 12 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen seminerlerle tartışılacak. Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu programlar* Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’nde yürütülecek.
*Program detaylarına ekteki dosyadan ulaşabilirsiniz.
 
 
BUG Nedir?

Dünyanın en hızlı büyüyen iş kollarından biri olan ve 2011 verilerine göre dünyadaki toplam büyüklüğü 70 milyar dolara ulaşarak Hollywood’u geride bırakan  “oyun” sektörü yeni oyuncularını BUG aracılığıyla yetiştiriyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin bünyesinde kurulan BUG (Bahçeşehir University Game Lab), Türkiye’de yaklaşık 150 – 200 milyon dolar büyüklüğe sahip oyun sektörüne oyun yazan, geliştiren ve pazarlayan kişilerin yetiştirilmesini hedefleyen programını hayata geçirdi. 25 Haziran’da başlayan ve 13 Temmuz 2012 tarihine kadar Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleşecek oyun atölyelerinde, fikirden, tasarıma ve pazarlamanın temellerine kadar oyun üretim sürecini baştan sona ele alıyoruz. 3 Hafta içerisinde endüstri profesyonellerinin rehberliğinde bütün süreçlerden geçiyor ve beraber bir oyun yapıyor.
 
 

Kutu

Türkiye’de free to play (ücretsiz oyun) kullanımı son 12 ayda 5 milyon kullanıcıyla yüzde 534 artış gösterdi. Dünyada 70 milyar dolara ulaşan büyüklüğüyle oyun pazarı dünyanın en büyük sektörlerinden biri haline geldi ve büyük farkla eğlence dünyasının güçlü bir kolu olan sinema sektörünü geride bıraktı. Türkiye’de ise oyun sektörü yaklaşık 150 – 200 milyon dolar büyüklüğe sahip. Son iki yıldır da yüzde 50 civarında büyüme gösteriyor. Türkiye’de bilgisayar kullanıcılarının yüzde 70’i yani yaklaşık 20 milyon kişi oyun oynuyor. Dünyada PC kutu ve konsol oyunları pazarı 40 milyar dolara yaklaşırken, online ve sosyal oyun pazarı 20 milyar doları aşıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER