ÖSYM'DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER.

Torba kanun ile ÖSYM'de köklü değişiklikler yapıldı. İşte o değişiklikler.

ÖSYM'DE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER.

 
"Faaliyetleri ile ilgili şirket kurmak kurulmuş şirketlere ortak olmak", ösym'nin görevleri arasında sayılacak. Ösym'nin 2 olan başkan yardımcısı sayısı 3'e, 7 olan Yönetim Kurulu üye sayısı 8'e çıkarılacak. Ösym Yönetim Kurulu, Başkanlığın sınav faaliyetlerinin tamamını veya bir kısmını sağlamak üzere şirket kurulmasını veya kurulu şirketlere iştirak edilebilmesini Bakanlar Kurulu'na teklif edebilecek. Ösym'de "Dış İlişkiler ve İş Geliştirme" ile "Sınav Görevlileri Yönetimi" adlı iki daire başkanlığı kurulacak. Ösym Başkanı ve başkan yardımcıları, kurulan şirketlerde görev alabilecek.
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'na "Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ve Başkanlık Müşavirliği" kadroları eklenirken, bu kadrolar istisnai memur kadrosuna dönüştürülüyor.
 
Kanuna göre, soru hazırlama, denetleme ve değerlendirme konularında ihtisaslaşmış doçent ve profesör unvanlı öğretim üyeleri, soru hazırlama ve denetleme hizmetlerinde görevlendirilebilecek. Bu şekilde görevlendirilenlerin sayısı 10'u geçemeyecek.
 
ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda kullanılan soru kitapçıkları, sınav sonuçlarının ilanından 1 yıl yerine 6 ay, cevap kağıtları ise 2 yıl yerine 1 yıl sonra imha edilecek.
 
Soruların hazırlandığı, basıldığı, dağıtıldığı, muhafaza edildiği ve sınavların yapıldığı binalarda sınav öncesi ve esnasında sinyal karıştırıcı ve benzeri diğer cihazlar kullanılarak güvenlik sağlanacak.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER