OKAN ÜNİVERSİTESİNİN HEDEFİ DÜNYA LİGİ

Matematik Öğretmeni olan daha sonra ticarete atılan Bekir Okan’ın İş Yaşamına En Yakın Üniversite” sloganıyla kurduğu Okan Üniversitesi, bugün 9 bin öğrencinin kaliteli eğitimle buluştuğu, AR-GE faaliyetleriyle Türkiye’nin kalkınmasında rol oynayan bir bilim yuvası haline geldi. Şimdi hedef dünya ligi. Okan Üniversitesi’nde toplam öğrenci sayısının yüzde 91’i oranında farklı kategorilerde burs veriliyor

OKAN ÜNİVERSİTESİNİN HEDEFİ DÜNYA LİGİ


Gözde mesleklere yönelik yeni bölümler

Okan Üniversitesi’nde Eğitim, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri’nde Lisans eğitim veriliyor. Önlisans eğitimlerinin verildiği Sağlık Bilimleri, Uygulamalı Bilimler ve Meslek Yüksekokulu’nun yanı sıra Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri’nde de Doktora ve Yüksek Lisans programları bulunuyor. 9 bin öğrencinin eğitim gördüğü Okan Üniversitesi’nde yeni açılacak bölümler, küresel konjonktürler dikkate alınarak belirleniyor. Sektörlerin yoğunlaştığı alanlara yönelik eğitim programları hayata geçiriliyor. Bu yıl açılan Eğitim Fakültesi, 2012-2013 Akademik Yılı’nda ilk öğrenciler eğitime başlayacaklar. Fakültede ilk yıl “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık” bölümü yer alacak. Günümüz koşullarında gençlerin doğru şekilde yönlendirilmeleri, aynı zamanda onların gelecek inşası anlamına geldiği için fakültede bu bölüme öncelik verildi. Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda ise bu yıl açılacak istihdam destekli “Optisyenlik” programı ile gözlük üretim sektöründe çalışmayı planlayan gençler, birer sağlık teknikeri olarak mezun olabilecekler. Türkiye’nin en güçlü altyapı özelliklerine sahip Güzel Sanatlar Fakültesi’nde ise yine bu yıl “Endüstri Ürünleri Tasarımı” ve “Moda Tasarımı” bölümleri merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak. Moda Tasarımı Bölümü’nün koordinatörlüğünü, ülkemizin önde gelen moda tasarımcıları arasındaki İdil Tarzi yürütüyor. Bölümde yaratıcılık ve inovatif yaklaşımların esas alındığı iddialı bir eğitim modeliyle Türkiye’nin marka moda tasarımcılarını yetiştirmek hedefleniyor.
 
Konfüçyus Köprüsü" ile Çin'i Türkiye'ye bağlayacak

Okan Üniversitesi, şehir konforunu doğayla iç içe sunan 160 bin metrekare alan üzerine kurulu Tuzla Kampüsü’nde modern imkanlarla eğitim sunarken, bir yandan da araştırma merkezleri ve AR-GE faaliyetleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin ilk sürücüsüz aracı OKANOM’u geliştiren Okan’da Nobel Ödüllü ekonomist Prof. Dr. Muhammed Yunus, kendi adına açılan Uluslararası Mikrofinans ve Sosyal Girişimcilik Merkezi’nde bu yıl dersler vermeye başlayacak. İstanbul’un ilk Rus Kültür Merkezi’ni de  2011-2012 Akademik Yılı’nda Tuzla Kampüsü’nde hayata geçiren üniversite, Konfüçyus Enstitüsü’yle de Türkiye ve Çin arasında ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor. Protokol imza töreni geçtiğimiz günlerde Çin’de gerçekleştirilen Konfüçyus Enstitüsü, sadece Çince eğitimi odaklı olmayacak. Türk iş dünyasına Çin’in tarihi, kültürel ve ekonomik özelliklerinin tanıtılması için de faaliyetler yürütecek. Karşılıklı olarak iki ülkede uluslararası konferanslar ve workshoplar düzenlenecek. Ayrıca “iş İngilizcesi”nden sonra “İş Çincesi” kursları da yine enstitüde verilecek.
 
İlk 3 tercihe 25 burs

Okan Üniversitesi’nde toplam öğrenci sayısının yüzde 91’i oranında farklı kategorilerde burs veriliyor. LYS ve YGS başarı puanlarına göre yüzde 100, yüzde 50 ve yüzde 25’lik eğitim burslarının yanında ilk üç tercihinde Okan Üniversitesi’ne yer veren adaylar da yüzde 25 “Tercih Bursu”ndan yararlanabiliyor. Eğitim ücretlerini kapsayan ve hazırlık sınıflarının da dahil edildiği bursların tamamı karşılıksız ve kesintisiz. Ayrıca Mütevelli Heyet tarafından belirlenen tutar ve sayıda sporcu ve engelli bursları da mevcut.
 
Tercih ve Tanıtım Günleri Devam ediyor

Okan Üniversitesi’nin deneyimli tercih danışmanları, İstanbul ve diğer illerdeki merkezlerde 3 Ağustos 2012 Cuma gününe kadar üniversite adaylarıyla bir araya gelip doğru tercih yapmaları konusunda bilgilendirecek. Adaylar, İstanbul’da Okan Üniversitesi’nin Tuzla, Kadıköy ve Mecidiyeköy Kampüslerinin yanısıra Bağdat Caddesi, Kadıköy İskele Meydanı, Taksim Metro yanı ve Bakırköy Özgürlük Meydanı’nın da aralarında bulunduğu 7 ayrı noktadaki tercih merkezlerindeki “YGS/LYS Tercih Danışmanlığı” hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabilecek ve kariyer planlarını yapabilecekler. Tercih merkezleri, Ankara, Bursa, İzmir, Gaziantep ve Diyarbakır’da da faaliyet gösterecek. Uzman rehber öğretmenler gözetiminde gelişmiş bir tercih robotu kullanılarak öğrencilere en iyi seçimi yapmaları konusunda yol gösterilecek.  Tercih Dönemi boyunca haftanın 7 günü sabah 10.00-18.00 arası hizmet verecek olan Tercih Merkezleri ile ilgili detaylı bilgi alabilmek için (216) 444 OKAN (6526) numaralı telefona veya  http://aday.okan.edu.tr  web adresine ulaşılabilir.

Hem kampüsü ziyaret edin, hem de Tercih Merkezi'nden faydalanın

Okan Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nü ziyaret etmek ve kampüsteki tercih merkezinden yararlanmak isteyenler İstanbul’un çeşitli noktalarından düzenlenen ücretsiz ring seferlerini kullanabilir.

Ücretsiz ring seferlerinin güzergah ve saat bilgilerine ulaşmak için tıklayınız:kaynak. sabah
Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER