KPSS'DE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM. SIZDI DENİLEN SORULARDA SIRALARIDA AYNI ÇIKTI !

ÖSYM, kopya ve sızıntı iddiaları ile gündeme oturan KPSS Lisans sorularını ve cevaplarını yayımladı. Kitapçık ile ‘Adayların zihninde kalan’ sorular birebir örtüştü.

KPSS'DE  ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM. SIZDI DENİLEN  SORULARDA SIRALARIDA AYNI ÇIKTI !

 

 

ÖSYM, kopya ve sızıntı iddiaları ile gündeme gelen KPSS soru ve yanıtlarını yayınladı. ÖSYM’nin yayınladığı kitapçıktaki genel kültür soruları, Beyaz Kalem Yayınları’nın sınav günü yayınladığı 57 soru ile birebir örtüştü. Dicle Haber Ajansı tarafından ‘Önceden ele geçirilerek sızdırıldığı’ öne sürülen sorular ise sıralamalarıyla aynı biçimde resmi kitapçıktakilerle aynı.

AYNI GÜN SIZINTI İDDİALARI 

7 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşen KPSS Lisans Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumları, sızıntı iddialarına sahne olmuştu. Sınavın sabah oturumunda Genel Kültür ve Genel Yetenek, öğlen oturumunda ise Eğitim Bilimleri testi uygulanmıştı. Sınavın 14. 30′da başlayan Eğitim Bilimleri oturumunun devam ettiği sıralarda, Dicle Haber Ajansı, soruların bazı dershaneler tarafından önceden sızdırıldığını öne sürmüştü. Ajans, Eğitim Bilimleri oturumunun devam ettiği 15.55′te, sınavın sabahki Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri testlerine ilişkin bazı soruları yayımlamıştı. Aynı günün akşamında ise Genel Kültür oturumuna ait 57 soru, Beyaz Kalem Yayınları tarafından internet sitesine eklenmişti.

ÖSYM: FORMATA UYGUN

Aynı gün açıklama yapan ÖSYM, soruların sızdırılmadığını, adayların zihninde kalan soruları servis ettiğini, ayrıca yayımlanan soruların imla ve düzen bakımından ÖSYM’nin formatına uygun olmadığını belirtmişti. ÖSYM’nin açıklamasında, ‘İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM’nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday/adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi Eğitim Bilimleri Testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır’ denilmişti. ÖSYM’nin bu açıklamasının ardından da ajans, sızdırıldığı öne sürülen soruların tamamını yayınladı.

SORULARA AYNI SIRALAMA

Dün ÖSYM tarafından açıklanan soru ve cevap kitapçıkları ise sızıntı iddialarını doğrular nitelikteydi. Resmi kitapçıkta yer alan sorular ile Beyaz Kalem’in yayınladığı 57 soru sıralamanın dışında aynı çıktı. Dicle Haber Ajansı’nın yayınladığı sorular ise ÖSYM’nin belirttiği ‘İmla hataları’ dışında, aynı sıralama ile resmi kitapçıktaki sorular ile örtüştü.

Beyaz Kalem sadece 3 soruyu yayımlamadı

Beyaz Kalem Yayınları, iddiaların ortaya atıldığı gün, ‘Sınav bittikten sonra hem öğretmenleri hem de öğrencileri aracılığıyla sınav sorularını bir an önce tamamlayıp sitelerinde 57 soruyu yayınlamıştı. Beyaz Kalem, bu kez Genel Yetenek testinde sadece 3 soruyu yayınlamadı. Beyaz Kalem’in yayınlayamadığı sorular da ‘Yunanistan’ın kredi notunun artırılması’, ’25. NATO Devlet ve Hükumet Başkanları Zirvesi’ ve ‘Haziranda düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’ konularını içeriyor.Akşam

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER