ZORUNLU "GÖNÜL ELÇİLİĞİ " OLUR MU ?

ZORUNLU "GÖNÜL ELÇİLİĞİ " OLUR MU ?
     Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş imzasıyla, “ÇOK ACELE” damgalı, 14.03.2013 tarih ve 870-6213 sayılı “Gönül Elçileri Projesi” konulu yazı okullara ulaştırılıyor.
     Yazıda özetle; Başbakanımızın eşleri Sayın Emine ERDOĞAN hanımafendinin himayelerinde,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda tplum kalkınmasında “Gönüllülük” kavramına yönelik farkındalık geliştirmek,gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak,toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak vs.konusunda “Gönül Elçileri Projesi (Koruyucu Aile)” hakkında yazımız daha önce okullara gönderilmişti.Ancak;Okul ve kurumlardan bahse konu projeye gerekli katılım olmamıştır.Projenin amacına ulaşabilmesi için tüm özel ve resmi okul ve kurumlarımızın katılması zorunludur.Bu nedenden dolayı tüm okul ve kurumlarımızdan her hafta en az 3 kişiye ait başvuru formunun müdürlüğümüze gönderilmesi gerekmektedir….diyerek devam ediyor.
    Peh peh peh,bu resmi bir yazı.İlçe Milli Eğitim Müdürü bu yazıyı bütün okullara göndermiş. İnanıyorum ki, bütün kurum müdürlerinin toplu duasını! almıştır.  Be mübarek müdür, seni müdür yapanlar bile bu performansına hayran kalmıştır, bu iş bu kadar mı ayağa düşürülür. Başbakanın eşinin himayelerinde yapılacak işin “Gönüllülük “esasına dayalı yapılacağını,”gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması” temelli olduğunu yukarda kendiniz belirtmişken, okullardan bu işe ”gönüllü” çıkmamışsa  sen hangi kafayla kurumları  “gönüllü” olmaya zorluyorsun. Bu ne perhiz,  bu ne lahana turşusu.  İnanıyorum ki, senin gibilerin bu haline Emine ERDOĞAN bile tahammül edemez. Böyle “gönüllülük ”nerde görülmüş? Sayın Başbakanın eşleri, size sesleniyorum. Bu tipler sizin samimiyetle yaptığınız çalışmaları da böyle sulandırıyorlar. Himayenizde yapılan çalışmanın “gönüllülük” esasına dayalı yapıldığının,kurum amirlerine tekrar hatırlatılması yararlı olacaktır.
 
                                                                                                                                              Enver DEMİR
                                                                                                               Türk   Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu
                                                                                                                                            Şube Başkanı      
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sami nerede ?
sami nerede ? - 11 yıl Önce

pendiğin bağlı olduğu şubenin başkanın nerede de sen taa karşıdan açıklama yapıyorsun. nasıl bir teşkilat

hangi gönül elçileri
hangi gönül elçileri - 11 yıl Önce

bizim ilçede kaymakam bey ve eşinin üye olunacak deyip elde formlarla doldurtturmasıyla ,zoraki üye olduk ama her iş niye öğretmenleri bulur anlamamaktayım.Tören olur kalabalık olsun öğretmenleri çağırın,şu kampanya öğretmenleri yazın küçük ilçedeki öğretmen sorunları;zorla her işe maydanoz olmaktan sıkıldık

Ahmet
Ahmet - 11 yıl Önce

Hatay'da daha da abartılıyor bu iş... bütün ilçeler emir üzerine çakma gönüllü yaratma yarışı içinde...

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

aynı konu Iğdır emniyetinde de oldu önce telefonlara cuma günü 17 ye kadar tüm personelin zorunlu olarak üye olunacağı tebliğ edildi sonrada cuma günü tek tek aranılarak herkese üye oldun mu baş müdüre bilgi veriliyor denildi...sadece öğretmenlere değil poliste zorla şirinlik olsun diye üye edildi

SIRADAKİ HABER