YÖNETMELİKLE ROTASYON MEMURLARI İSYAN ETTİRDİ

Memur-Sen'den 'yönetmelikle rotasyon' iddiası

YÖNETMELİKLE ROTASYON MEMURLARI İSYAN ETTİRDİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, sendikaların büyük tepkisine neden oldu. Türk Kamu Sen'den sonra Memur-Sen de yönetmeliğin kabul edilemez olduğunu belirterek, yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a dava açmaya hazırlanıyor.Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Metin Memiş, "Rotasyonu yasayla getirmek istediler. Ama sendikalara kabul ettiremeyince şimdi yönetmelikle uygulamaya çalıyorlar. Anlaşılan o ki diğer bakanlıklar da sırayla yönetmelik değiştirecekler. Ama biz bunu asla kabul etmeyiz. Dava açacağız" dedi.

  13 BİN MEMURA GÖÇ YOLU GÖRÜNDÜ 


Memiş, memurlar adına yetkili konfederasyon olarak rotasyona ilişkin yasal düzenlemeye geçit vermediklerini, bunu kabul etmeyeceklerini net bir şekilde hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e hem de hükümetin diğer üyelerine ilettiklerini belirtirken, "Dün yasaya koymadıkları rotasyonu bugün yönetmelikle getirmek istediler. Ama biz bunu kabul etmiyoruz "dedi.
 
İNANAMIYORUZ

 Memiş, hazırlıklarını birlikte yaptıkları bir yönetmeliğin bu şekilde çıkmış olmasına inanamadıkları belirterek şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi bir bakanlık bunu yapıyor, inanılır gibi değil. Bu çalışanlar engelliler, yaşlılar, kimsesiz çocuklar, şiddete uğrayan kadınlar gibi toplumun mağdur kesimlerine hizmet veriyor. Biz böylesine fedakarca çalışırken, özlük hakları çok kötü durumda olan bu çalışanların durumlarının iyileştirilmesini beklerken şimdi Kavimler Göçü gibi bir göçe tabi tutuluyorlar. 10 yılını dolduran personelin 2014 yılından itibaren re'sen atanacağı hükmü getiriliyor. Bu merkezdeki 8-9 bin memurun yer değiştireceği anlamına geliyor. Sayın Bakandan randevu istedik. Kendisiyle görüşeceğiz, düzeltme olmaz ise de hemen dava açacağız.




kaynak: hürriyet.com.tr
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET
AHMET - 11 yıl Önce

BİZİM ORMAN MUHAFAZA MEMURLARINA ROTOSYON DURDURULDU DİYORLAR MEMURLARA ORMAN CILAR TAYİNLERİ DEVAM EDİYOR HANGİSİ DOĞRU HANGİSİ YANLIŞ BİLMİYORUM BU ROTOSYON SADECE ORMANCILARAMI ORMANCILARA SAHİP ÇIKACAK SENDİKALAR NEREDE 35 YILLIK ORMANCILAR NİYE EMEKLİ OLMUYOR 30 YILINI DOLDURANLARI EMEKLİ ETMİYORLARDA NİYE ROTOSYON UYGULUYORLAR BUNLARI BIRAKIRSAN 80 YAŞINI KADAR ÇALIŞIRLAR

SIRADAKİ HABER