YETKİSİZ KILINMAK

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 nolu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, yetkili sendikanın yetkisi üzerine önemli bir yazı kaleme aldı.

YETKİSİZ KILINMAK

Yetkili sendika unvanına sahip olacaksın... 
İllerdeki ilçelerdeki birtakım siyasi erklere biat edeceksin ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
Müdürlük mülakatı öncesi hesap makinesi kullanarak puanlama yapacaksın, en iyi dalkavuğu seçeceksin ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
Müdür yardımcılığı inhalarında referans mektuplarının dışına çıkamayacaksın, acze düştüğünü mektubu yazan da getiren de bilecek ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
Pırıl pırıl aday öğretmenlere aba altından değnek göstereceksin, ekmekleriyle gelecekleriyle tehdit edecek kadar arsızlaşacaksın ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Atatürk’ün sevdiği şarkılar genç dimağlara dinletilsin diyen Atatürk Milliyetçisi öğretmenlere “Ne alakası var?” diyebilecek cüreti gösteren sözümüz ona eğitimcinin(!) “Ulusal Egemenliği” unutmasını alkışlayacaksın, arkasında duracaksın ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
Okullarımızda İstiklâl Marşı okunmaz hale gelecek; ne yazık ki bu çirkeflik, marifet de sayılacak; bu haldeyken yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
Kazanımlarımız diye methiyeler düzeceksin ama sınav ücretleri düşecek ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
Nöbet ücreti rezaletinde, öğretmene haftada bazen iki bazen üç nöbet tutturup tek ödeme yapacaksın ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
4-C’li personel kadro vereceğiz diye gösteriş yapacaksın sonra kulağının üstüne yatacaksın ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
Okullarda, yurtlarda şiddet ve cinsel nitelikli taciz olaylarının önü alınamayacak bu esnada üç maymunu oynayacaksın; dindar nesil yetiştirmekle görevli olduğunu, rezilliği örtbas etme kaygısıyla Allah’a olan hesabını unutacaksın ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın.
Silahşorluk yapacaksın, görevini unutup yaltakçılıkta sınır tanımayacaksın, mevzuat nedir bilmeden kendin çalıp kendin oynayacaksın, genel başkanın bir dönem milletin vekili olabilir miyim diye masada senin hakkını pazarlayacak ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın.
… ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın. 
… ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın.
… ve yetkili sendika unvanına sahip olacaksın.
Unvana sahip olunca yetkili olunmuyor. Kravatı çıkartıp ekoseli ceket giyinince yetkili olunmuyor. Kabadayı üslup takınıp masadan kalkıp kaçınca yetkili olunmuyor.
Yetkili olmak için önce etkili olmak gerekir. Suni yetki ile böyle yetkisiz kılınırsınız.
Bugünün yarını da var. Utanacaksınız, kendi rezilliğinizde kendinizi arındıramayacaksınız.
Olsun, “Hiç önemli değil” değil mi? Çünkü yetkili sendika unvanına sahipsiniz.

Merih Eyyup Demir

TES İzmir 1 Şube Başkanı 

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER