YENİ ANAYASA SÖZÜ UNUTULMASIN

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Milletle birlikte, milletle devletin kaynaşması doğrultusunda yürünecekse, iç tüzük, yönetmenlik, iç hizmet kanunu gibi ucube maddelerin tamamından kurtulmak lazım. Anayasasına da buna göre şekillendirmesi lazım" dedi

YENİ ANAYASA SÖZÜ UNUTULMASIN
Memur-Sen'in Bolu İl Divan Toplantısı'na katılan Gündoğdu, Türkiye'nin kararını vermek zorunda olduğunu ifade ederek, siyasi partilere de 'yeni anayasa' vaadlerini hatırlattı. Gündoğdu, "Referandumda evet diyeniniz de, hayır diyeniniz de, bu millete yeni anayasa sözü verdiniz seçimlerde. Bu millet bu sözü unutmadı. Artık öteki oluşturmayan, bütün vatandaşlarını eşit gören, şiddete dönüşmeyen her düşünceye yardımcı olan, önünü açan sosyal devlete geçmemiz lazım. Kısaca diyoruz ki, benim vatanım, benim bayrağım, benim milletim diyen herkes, benim Anayasam da diyebilmeli. Benim Anayasam diyebileceği bir Anayasa hayata geçirilmeli" şeklinde konuştu.
 
Gündoğdu,Özgürlük İçin 10 milyon İmza adıyla kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için bir imza kampanyası düzenlediklerini hatırlatarak, ''Kampanya 12 milyon 300 bin imzaya ulaşmıştır. Artık bu imza değil Türkiye rekorudur. Baş örtüyü çok hazzetmeyen ana muhalefet partisinin Türkiye'de aldığı oydan çok daha fazla bir dilekçedir bu. Mutabakat var mıdır? Evet mutabakat vardır. Millet istiyor, kamu çalışanları istiyor. İktidara da düşen bu dilekçeleri işleme ve yürürlüğe koymaktır. Şayet işleme koymazsa ne olur? Hiç bir şey olmaz. Biz dilekçeleri doğal hukukun garantörleri altında evrensel hukuka inanarak işleme koyduk'' diye kaydetti. "18 Mart'tan beri yönetmeliği yok sayıyoruz" diyen Gündoğdu, "Yönetmeliği nasıl yok sayarsınız diyen zevat çıkıyor. İşte Elazığ'da bir müftü çıkıyor. Kravat takmayan memura soruşturma açıyor. İzmir'de jakoben, 28 Şubat'ın beslemelerine özenmiş bir vali çıkıyor, kılık kıyafet yönetmeliğine uymayanların tespit edilerek, cezalandırılması diyor. Bu bile başlı başına bir ayıpken, bu yazıyı bir de Eğe Ordu Komutanlığı'na, Garnizon Komutanlığı'na gönderiyor" dedi.
 
YÖNETMELİĞİ YOK SAYMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İzmir Valisi ve böyle düşünenlere bir çağrıda bulunmak istediğini ifade ederek, "Bu ülkede hala şapka kanunu yürürlüktedir. Vali şapka kanununa uymuyor, CHP, KAMU-SEN, KESK uymuyor. Kanuna uymamak sorun oluşturmuyor da, darbecilerin yönetmeliğine uymamak niye sorun oluştursun. Yönetmeliğe uymazsak ne olur? Uyarı, tekrarında kınama. Biz Memur-Sen'liler, aşığız istiklale, aşığız istikbale, kınayıcıların, kınanmış olanların, darbecilerle kol kola gezenlerin bizi kınamasından korkmayız. Bizi kınayanların, millet iradesiyle kavgası onların yanlış yolda olduğunu gösteriyor. Biz bu yönetmeliği yok saymaya devam edeceğiz. İktidara çağrımız, ister bu yönetmeliği kaldırın, isterse kaldırmayın. Bu yönetmelik artık yok hükmündedir. Anayasa gereği bu yönetmeliği tanıtmıyoruz" diye belirtti.
 
Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 11 yıl Önce

bir vurmaya atmışbir vurmaya yetmiş nice sinekler telef etmiş kahraman ahmet gündoğduben ek ödemeyi alırım demiş çiğnemiş çiğnemiş sonra maçası yememiş akil insanlara varılmışonlar akıl vermiş bizimki baş örtüsüne sarılmış hadi ahmet hadi kış kış

SIRADAKİ HABER