YASLARINI MÜCADELE EDEREK TUTACAĞIZ

YASLARINI MÜCADELE EDEREK TUTACAĞIZ

Devrimarzucerkci Sağlık İş adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu bir açıklama yayımlayarak ‘Maden işçisi kardeşlerimizin katili taşeron düzenidir” dedi.

Maden işçilerinin yasını ağlayarak değil, mücadele ederek tutacaklarını vurgulayan Çerkezoğlu, öfkelerinin daha da büyüdüğünü ifade etti. Çerkezoğlu’nun açıklamasının tam metni şöyle:

Türkiye işçi sınıfının en acılı bölüğü bir kez daha hepimizi yasa boğdu. Kozlu Maden

Ocağı’nda dün yaşanan grizu patlamasında 8 sınıf kardeşimiz hayatını kaybetti.

Madenlerde yaşanan patlamada katil bu kez taşeron çalıştırmaydı. Kozlu Maden Ocağı’nda yaşanan iş cinayeti gösterdi ki taşeron çalıştırma yerin altında da üstünde de can alıyor.

Zonguldak Kozlu’da taşeron olarak faaliyeti yürüten Star Madencilik bünyesinde çalışan işçiler iddialara göre dün bile bile ölüme gönderildi. Olay yerinde inceleme yapan TMMOB Maden Mühendisleri Odası kömür madenlerinde galeri açmak için

gerçekleştirilen sondaj çalışması sonrası içeride biriken gazın tamamı boşalıncaya kadar beklenilmesi gerekirken, Star Madencilik işletmesinde buna uyulmadığına dair iddiaları gündeme taşıdı. Çalışma saatlerinde yaşanacak kayba tahammül

edemeyen, kar hırsını işçilerin can güvenliğine tercih eden Star Madencilik, TTK’nın özelleştirmeye geçiş sürecinin bir adımı olarak madene soktuğu taşeron şirketlerden birisiydi.

Türkiye sınıf mücadelesi tarihinde 40 yılı geride bırakan sendikamız Dev Sağlık-İş son on yıldır çalışma hayatının kanayan yarasına dönüşen taşeron çalıştırma düzenine karşı mücadele ediyor. Zonguldak’ta taşeron düzeni yüzünden kaybettiği sınıf kardeşlerinin anısı taşeron düzene karşı mücadelemizde bizleri daha da öfkeli yapacak.

Maden işçisi kardeşlerimizin yasını ağlayarak değil mücadele ile tutacağız.

Taşeronu bu topraklardan sileceğiz.

Patronların kar hırsının emekçilerin hayatına mal olmadığı bir düzen için mücadele edeceğiz.

Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin anıları mücadelemizde yaşayacak.

İşçi kardeşlerimizin yakınlarının başı sağ olsun.

Türkiye işçi sınıfının başı sağ olsun.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER