USTA VE ÇIRAKLARI

USTA VE ÇIRAKLARI
      “Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.”sözü;arkadaşın, kişinin hayatındaki yeri ve önemini      
 -en veciz bir şekilde- anlatır. Bu anlamlı sözü; “usta-çırak ilişkisi”açısından ele almak da mümkündür. O  zaman bu söz; “Bana ustanı söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.”şeklinde de ifade edilebilir.
    Aleme nizam verip cihana adalet dağıtan Türk Milleti’ne, Türklüğe saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Bu çirkin saldırıların başını da maalesef Başbakan ve ekibi çekmektedir. Öyle azdılar ki aralarında“ Türk diye bir ırk yoktur.”- ifadesini demeyeceğim- “deli saçmasını”dillendirenler bile oldu.
   Usta ve çıraklarının söylediklerini  ve söylenenlere ait  değerlendirmelerden  bazılarını  sıralayalım: 
   1)  ''Nedir bu süreç? Bu süreç bir çözüm sürecidir. Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir  iktidarız……”(Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, 17 Şubat 2013 Mardin/Midyat Konuşması’ndan )
    2)"İlla başına 'Türk' kavramı gelecek veya 'Türk' ifadesi gelecek diyorlar. Kardeşim sen 'illa Türk milleti' olarak diye dayatırsan, öbürü der ki 'Hayır Kürt milleti.' Öbürü çıkar 'Hayır Laz Milleti' der. Niye bunu böyle diyorsun?"diyen birinin AKP Genel Başkanı olduğu bir yerde ,onun yönetiminde olan birinin "Türk diye bir ırk yok" demesi Genel Başkanına layık olmanın zirve halidir.Yasin Aktay'ı hangi üniversite Prof.Dr yaptıysa kendi özeleştirisini yapmalıdır. Tarihe bu kadar cahil olan birisi, o sıfatı nasıl taşır? Böyle birisi acaba kaç tane öğrenciyi zehirledi…AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun "AKP ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk! sözü de bu zihniyetin başka bir süzme halidir……”( Yıldıray ÇİÇEK, Ortadoğu Gazetesi-03 Aralık 2013 )

   3) AK Parti’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olan Galip Ensarioğlu, CNNTurk'te yayınlanan

Cüneyt Özdemir’le 5N1K programına konuk oldu.

    Daha önce yine 5N1K’da, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in kullandığı, ‘Türkiye Kürdistanı’ ifadesi Ensarioğlu’na soruldu. AK Partili başkan adayı, “Kürdistan ifadesini kullanmaktan çekinmem. Türkiye Kürdistanı yanlış anlaşılabilir. Ama Türkiye’de Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın adı Kürdistan’dır” dedi. 

                                                                                                                            ( Hürriyet Gazetesi,03 Aralık 2013 )                                                 

   4)“… Esasen AKP’nin beyin kadrosundan olan, kendisini Türk Milletine ait görmeyen bir AKP’li şunu söylüyor: “Esasen Türk diye ırk yoktur. Bugün kaçımızın atası, dedesi Orta Asya’dan gelmiş”  diyor.  Yasin Aktay bunu söylerken esasında yalnız Türk’e değil tarihe ve bilime de ihanet ediyor. Aktay’ın kendisinin atasının ve dedesinin nereden geldiğini nasıl algıladığı kendi konusudur. Türkiye’de yaşayan Türklerin dillerinin lügatlerinin, örflerinin, törelerinin, gelenek ve göreneklerinin nereden geldiği bilinmektedir. Mevlana’nın Konya’ya, Alpaslan’ın Malazgirt’e, Türkçe’nin Anadolu’ya nereden nasıl geldiği de bellidir.
Yasin Aktay, bunları söylerken Altaylarda taşlara kazınan “Ey Türk! Yukarıda mavi gök, aşağıda yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir” diyen abideleri yok saymış oluyor……”( Özcan YENİÇERİ, Yeniçağ Gazetesi-03 Aralık 2013 )

    Başbakan ve ekibi tarihe; “Türk Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldıran bölücülere  taviz üstüne taviz  veren, onlarla kol kola omuz omuza olmaktan çekinmeyen; vatanseverlere ise düşmanca tavırlar sergileyenler”olarak geçecektir.
   Türk Milleti; tarihte büyük badireler atlatan, ihanet çemberlerini bir bir parçalayan; “mazluma sığınak,zalimin başına dert olan”  Allah(C.C.)’ın Ordusu unvanına sahip asil bir millettir.
   Bölücülük fitilini ateşleyenler, ihanete çanak tutanlar,şehitlerimizin kemiklerini sızlatanlar;Türklüğe,Türk milletine saldıranlar,  tarih ve millet önünde-mutlaka- hesap vereceklerdir.
      Burada, sözü merhum  Ahmed Hikmet MÜFTÜOĞLU’na bırakmak istiyorum:  
“…Bu sağlam vücut yalnız asker elbisesi giymek , bu sert pençeler yalnız silah kullanmak , bu kalın ses yalnız kumanda vermek için yaratılmamıştır . Senin o tabur halinde bir pulad kitlesi katılığında yürürken takındığın o salabet , o vakarı görüp de , sana güvenmemek , seni sevmemek kabil değildir . Sen gürbüz ninenin , gür ve temiz sütünü daha emerken azamet-i nefs sebat ve tahammül , itaat ve tahakküm gibi amir olmak için yaradılmış bir cinsin faziletlerine malik olmuşşun . Bu hakimiyet esaslarını başka milletler mekteplerde , medreselerde anlarlar . Sana bu meziyetler ninenin iri siyah bakışı , babanın kükreyen dik sesi , Kur'an'ın esrar'ı engin ahengi öğretmiş . Ey Türk ! Cihanın tarihi , vatanı uğrunda senin kadar uğraşan , kanını döken bir millet daha gösteremez . Senin kadar kimse kendini vatanına sahip olmağa hak kazanmamıştır . Bu vatan ya senindir , ya kimsenin . Sen şarkın kınına girmeyen bir kılıcısın , döğüle döğüle tavlanır , vurula vurula kırılırsın . Yine her parçandan bir kıvılcım , her kıvılcımından bir şimşek çıkar . İlahi bir kuvvetin , ebedi bir feyzin var , ey Türk !.....''      10 Aralık 2013
                                                                                                   Ali BENLİ
Türk Eğitim-Sen Kayseri
1No’lu Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER