ÜNİVERSİTE HOCALARI MAAŞ ARTIŞLARI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ HOCALARI MAAŞ ARTIŞLARI İÇİM İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

ÜNİVERSİTE HOCALARI MAAŞ ARTIŞLARI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi^de maaş artışları, için imza kampanyası başlatıldı. OMÜ Eğitim Bir Sen’in öncülüğünde başlatılan imza kampanyasında sayı ilk günden beş yüzü aşarken akademik personelin kampanyaya ilgisi büyük oldu. Kampanyaya destek verenler arasında diğer sendika üyelerinin de bulunması dikkat çekti.
İmza Kampanyasının başlangıç konuşmasını yapan OMÜ Eğitim Bir-Sen Başkanı Yılmaz Taşova’ Türkiye’nin komşuları ve yakın coğrafyası düşünüldüğünde, yeni yüzyıla ciddi sorunlarla başladığı görülecektir. Bu sorunlarla baş et­menin yolunun da “adam yetiştirmekten”, insan sermayesine yapılacak yatırımdan geçtiği aşikârdır. Fakat bu kaynağın merkezi olan üniver­sitelerde, mevcut özlük haklarıyla kalifiye insan tutmak oldukça güç hale gelmiştir. Maaşların düşük düzeyde kalması nedeniyle öğretim elemanları; giderlerini karşılamak ve yaşadığı şehirde tutunmak için asıl amacı olan araştırma yapmak yerine ek derse girmeyi zorunlu ola­rak tercih etmekte ve ders makinesi gibi haftalık maksimum 40 saate kadar derse girmek zorunda bırakılmıştır’ dedi
Taşova ’Akademik personelin maaşlarına ilişkin iyileştirmenin üniversi­te ödeneği aracılığıyla ve iki yıllık dönem­de gerçekleştirilmesi, kamu maliyesinin planlamaları dikkate alınarak tercih edilmiştir. 2014 yılı için gerçekleştirilecek artış geçmiş dönem kayıplarının büyük oranda telafisini sağlarken, 2015 yılında gerçekleş­tirilecek artışla akademik personelin maaşlarında nisbi bir reel artış sağlanmış olmak yanında kıyaslanabilir kadro ve unvanlar yönüyle de akademisyenliğin tercih edilmesine yönelik mali haklar kaynaklı bir teşvik ortaya konacaktır.’diye sözlerini sürdürdü.
 Konuşmaların ardından akademik personel kampanyaya destek vererek imzalarını attı.
Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER