ULUSAL İSTİHDAM POLİTİKASI GELİŞTİRECEK ŞURAYA İHTİYAÇ VAR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin en önemli meselesinin eğitim meselesi olduğunu belirterek gençleri ne iş olsa yaparım anlayışından çıkarıp; daha donanımlı ve eğitimli hale getirmesi gerektiğini söyledi.

ULUSAL İSTİHDAM POLİTİKASI GELİŞTİRECEK ŞURAYA İHTİYAÇ VAR
 
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye'nin en önemli meselesinin eğitim meselesi olduğunu belirterek gençleri ne iş olsa yaparım anlayışından çıkarıp; daha donanımlı ve eğitimli hale getirmesi gerektiğini söyledi.
 
Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, katıldığı İş-Kur Genel Kurulu'nda  yaptığı konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de 2 milyon civarında gencin iş beklediğini açıklayan Gündoğdu, bunun ülke için tehdit ve sorun olduğunu ifade etti. Genç işsizliğin yüzde 17’lerde olduğu kaydeden Ahmet Gündoğdu, "Geleceğimiz adına risk de var, ciddi bir tehdit de var. 2 milyon civarında genç arkadaşımız ekmek bekliyor, aş bekliyor. gençlerin aileleri de devletin el uzatmasını bekliyor.İş-Kur'un son yıllarda iş ve meslek danışmanlığına geçişte, teknolojik okur-yazarlıkla, teknolojik altyapıyla bu konulardaki ilerlemesiyle işvereni işsizle
rle buluşturduğu gerçeğini hep beraber yerinde görüyoruz, tanıklık ediyoruz. İşte bu yüzden bu ülkenin geleceği adına ümidimiz artıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Çalışma alanları var, çalışacak işsiz var ancak iş dünyasının istediği yeterli kalifiyeli eleman bulma konusunda sıkıntı var. Gençleri ne iş olsa yaparım anlayışından çıkartıp, daha donanımlı ve eğitimli hale getirmemiz lazım" dedi.
 
ULUSAL İSTİHDAM POLİTİKASINI GELİŞTİRECEK ŞURAYA İHTİYAÇ VAR
Genel Başkan Gündoğdu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ulusal istihdam politikalarının geliştirileceği bir şûra yapmasının gerektiğini altını çizdi.
Memur-Sen'in, Türkiye’nin en büyük memur konfederasyonu olduğunu hatırlatan Genel Başkan, "Ekonomik Sosyal Konseyde varız, Ulusal İş Sağlığı Güvenliği Konseyinde varız. Sosyal Güvenlik Kurumunda, Sayın Bakanımızın, Bakanlığımızın kurumunda varız, ama istihdam politikalarının belirlendiği Türk İş Kurumu yönetiminde yokuz. Mesleki Eğitim Kurumu'nda yokuz, Ulusal Mesleki Yeterlilik Kurumunda yokuz. Bunları eksik görüyorum. Artık bütün tarafların bir araya geldiği, taşın altına elini değil bütün vücudunu ortaya koyduğu bir sürecin içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MESELESİNİN EĞİTİM MESELESİ
Türkiye'nin en önemli meselesinin eğitim meselesi olduğuna vurgu yapan Gündoğdu, öğrencilerin derslerinin boş geçmesinin kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Genel Başkan Gündoğdu, "Milli Eğitim Bakanımız 127 bin öğretmene ihtiyacının olduğunu ifade ediyor. 200 bin üzerinde öğretmenlik mezun arkadaşımız sınavı kazanmış bekliyor. Sosyal devlet, dersi boş geçen öğrenciyi öğretmenle buluşturmalı. Eğitim, Türkiye’nin en önemli meselesidir. Boş dersleri ücretli öğretmen istihdamıyla sağlamak mümkün değildir. Atanamayan öğretmenle dersi boş geçen öğrenciyi Türkiye’nin geleceği açısından buluşturmamız lazım. Bu sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın değil Çalışma Bakanlığı'mızın da en önemli meselesi olması lazım. Böylece öğrenciyi dağa çıkmaktan kurtarmak başta olmak üzere birçok sorunu da halletmiş oluruz" dedi.
Son yıllarda İş-Kur'un istihdam politikaları sayesinde binlerce işsizin iş sahibi olduğunu kaydeden Genel Başkan emeği geçenlere teşekkür etti.
 
kaynak:memursen.org.tr
Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER