TÜRK EĞİTİM-SEN GİRESUN ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI

Çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi, donanıma sahip olması, milli ve manevi değerlerimizi benimsemesi, Türk Milletine faydalı insan olarak yetişmesi ve hizmet etmesi için okula gönderiyoruz.

TÜRK EĞİTİM-SEN GİRESUN ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI
Çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi, donanıma sahip olması, milli ve manevi değerlerimizi benimsemesi, Türk Milletine faydalı insan olarak yetişmesi ve hizmet etmesi için okula gönderiyoruz.

Öğrencilerimize bu davranışı kazandıracak ve onlara örnek olacak olanlarda Milli Eğitim Camiasının yöneticileri başta olmak üzere öğretmenleri ve diğer eğitim çalışanlarıdır. Bu nedenledir ki öğretmenlik kutsal meslektir. Öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz her türlü zorluklarla mücadele ederek öğrencilerimize faydalı olmaya çalışmaktadırlar.
 
 
Milli Eğitimden sorumlu olan İl ve İlçe Milli Eğitim Yöneticileri de öğretmenlerimize çalışmalarında gerekli imkanları sağlamak için çalışmalıdır. Öğretmenini teşvik ederek moralini yükseltmelidir. Öğretmenleri ve okul yöneticileri arasında, düşünce, siyasi görüş, sendikal ayrım yapmamalı, hakka, adalete, hukuka uygun hareket etmelidir. Böyle davranıldığında öğretmenlerimizin başarıları artacak ve çocuklarımıza daha fazla faydalı olacaktır. Eğitim seviyesi ilimizde ancak bu şekilde yükselebilir.
 
 
Öğretmenleri, okul yöneticileri ve diğer eğitim çalışanları arasında sendikal, siyasi ayrım gözeten, hakka, hukuka riayet etmeyen, adaletli olmayan yöneticilerin ilimizde eğitime faydası değil zararı olur. Eğitim seviyemiz geriye gider. Çocuklarımıza ve Giresun’a yazık olur. Bu tür olaylara öncelikle bu tutumdan zarar görecek olan velilerimiz tepki göstermelidir. Milli Eğitimde bu tür olaylar yaşanıyorsa öğretmenler arasında ayrım yapılıyorsa bundan birinci derecede çocuklarımızın zarar göreceğini bilmeliyiz.
 
 
Şebinkarahisar İlçemizde son zamanlarda meydana gelen olumsuzlukları basın açıklaması ile dile getirmiştik. Hatta bazı konularda Giresun Valiliğine yazılı başvurumuz olmuştu. Ancak anlıyoruz ki bu basın açıklamamızdan sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü gerekeni yapmamıştır. Şebinkarahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü uyarılarımıza rağmen olumsuz davranışlarına devam etmektedir. Eğitim kurumlarımızda huzursuzluk had safhaya ulaşmıştır. Şebinkarahisar’da ki olayları bir bir gündeme taşıyacağız. Bu olaylardan birisi 01/11/2013 tarihinde yaşanmıştır.
 
 
Şebinkarahisar Ticaret Meslek Lisesinde müdür yardımcısı olarak görev yapan üyemiz kendisine karşı yapılan ayrımcı olduğuna inandığı uygulamaya karşı açtığı  davada kullanmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki kendi kişisel dosyasındaki bilgi ve belgeleri dilekçe ile istemiştir. Bu belgeler kendisine verilmediğinden mahkemeye sunamamıştır. Bunun üzerine sözlü olarak belgelerin neden verilmediğini İlçe Milli Eğitim Müdürü vekiline sorduğunda O’da il dışında olan İlçe Milli Eğitim Müdürüne olayı telefon ile sormuştur. Üyemiz telefon konuşması sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürünün kendisine hakaret ettiğini duymuştur. Bunun üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Feridun Aksu Hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmuştur.
 
 
Adli makamlara intikal etmiş bu iddianın araştırılması, telefon kayıtlarının dinlenmesi için biraz sonra Giresun Valiliğine yazılı başvuruda bulunacağız.   Bu olay doğru ise Giresun, Şebinkarahisar ve eğitim camiası için yüz karasıdır. Hiç kimse üyelerimize ve öğretmenlerimize hakaret edemez. Herkes haddini bilmelidir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü makamı öğretmenlere ve Türk Milletine hizmet yeridir. Kimse bu makamın gücünü kullanarak öğretmenlere, okul idarecilerine ve diğer eğitim çalışanlarına baskı kurmaz, hakaret edemez. Bunu yapanlardan Türk Eğitim-Sen’in gerekli hesabı soracağının bilinmesini isteriz. Üyelerimizin uğradığı saldırılarda sonuna kadar onların yanında olacağız. Daha önceki basın açıklamalarımızın sonucunda gerekli araştırma ve işlemler yapılmış olsa idi. İlçe Milli Eğitim Müdürü ile üyemiz mahkemelik duruma düşmezdi. Bu olayda yaptığımız uyarılarımızı dikkate almayanların da sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz.  
 
 
      Arif ÇETİNKAYA
 
 
      Şube BAŞKANI
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER