TÜRK EĞİTİM-SEN ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ RUHUNA MEVLİT OKUTUYOR...

TÜRK EĞİTİM-SEN  ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ RUHUNA MEVLİT OKUTUYOR...
 “Allah yolunda öldürülenlere “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz” BAKARA - 154
Mart 1915’de yapılan Çanakkale Savaşı normalde iki saat içerisinde fetih edileceği düşünülen bir ülkenin nasıl direndiğini ve kanının son damlasına kadar savaşarak nasıl başarıyla çıktığını ve tarihe ‘’Çanakkale geçilmez‘’ diye nasıl not düşüldüğünü gösteren emsalsiz bir savaştır.
Bu savaş sırasında Anadolu’nun farklı farklı kesimlerinden binlerce kişi bu vatan için savaşmaya gelmiştir. Çünkü bu ülkenin her karış toprağının nasıl değerli olduğunu ve geride bıraktıkları aileleri için bunun ne kadar önemli olduğunu bilmektedirler. Binlerce kişi Ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK ile beraber burada omuz omuza savaşmış ve şehit olmuşlardır. Bu yüzden her yıl 18 Mart ülkemizde şehitler günü olarak kabul edilir ve orada ölen her şehidimiz bu gün yürekten anılırlar. Bu gün binlerce kişi orada ölen ataları için yürekten dua ederler ve geçmişlerini bir kez daha hatırlayarak geleceklerini nasıl inşa etmeleri gerektiğinin farkına varırlar. Bu tarihte bence herkes en azından birkaç dakikada olsa durup bu savaşı ve burada ölen şehitlerimizi düşünmeli. Çünkü orada şehit olan hiçbir asker geri dönmeyi bir an olsun bile düşünmedi. Çünkü uğruna ölecekleri her karışı aşk kokan, her karışı sevgi kokan bir vatanları vardı. Bu sebepten ötürü her genç yılda bir günde olsa onları saygı ile anmasını bilmeli.
Bizler de Bu sebeple Türk Eğitim Sen Esenyurt Temsilciliği olarak üstün fedakârlıkları ile vatan topraklarını bizlere emanet eden, ilkbaharın tazeliğini, yazın kavurucu sıcağını, sonbaharın hüznünü ve kışın dondurucu soğuğunu cephelerde, at sırtında, siperlerde ve mevzilerde geçirmiş bütün şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, onlar için ilçemiz merkezinde bulunan Serhan Tirit Camisinde 15 Mart Cuma Günü akşam namazını müteakiben mevlid-i şerif okutuyoruz.
Tüm halkımızın bu programa katılımını bekliyoruz.
  
ALPER TUNCAY
TÜRK EĞİTİM-SEN ESENYURT İLÇE BAŞK
Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAMİ ÖĞRETMEN
SAMİ ÖĞRETMEN - 11 yıl Önce

allah razı olsun arkadaşlar,başka bir ilçedeyim ama katılacağım...

AHMET ERGÖDEN
AHMET ERGÖDEN - 11 yıl Önce

Şehitlerimizin ruhu Şad olsun. Çok güzel düşünülmüş bir etlinlik

Alper TUNCAY
Alper TUNCAY - 11 yıl Önce

Bizlerin ev sahipliğinde düzenlenecek Mevlid-i Şerif Programına katılmanızdan onur duyacağız.

Enver DEMİR
Enver DEMİR - 11 yıl Önce

Çanakkalede gögsünü düşmana siper eden atalarımız sayesinde bu topraklar bize "yurt" olarak kaldı.Aziz Şehitlerimizin Ruhları şad,mekanları cennet olsun.Esenyurt İlçe Temsilciliğimizi,organize edecekleri bu güzel etkinlik dolayısıyla kutluyorum.

halim doğan
halim doğan - 11 yıl Önce

Allah hepinizden razı olsun.

FUNDA KARABULUT
FUNDA KARABULUT - 11 yıl Önce

Bu ekiple bu ruhla çalışmaktan o kadar mutluyum ki... Allah sizlerden razı olsun. Türk'ün evladı olduğumuzu unutturmuyoruz.

SIRADAKİ HABER