TÜM TÜRKİYE ADALET İÇİN HAYKIRDI

TÜM TÜRKİYE ADALET İÇİN HAYKIRDI
  
Sendikamız Genel Merkezi tarafından 1-11 Şubat 2013 tarihleri arasında Türkiye genelinde başlatılan imza kampanyasında toplanan dilekçeler, 12 Şubat 2013 tarihinde ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan kitlesel basın açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin’e gönderildi.
 
4. yargı paketinde, adliye çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarına da yer verilmesi, başta yıpranma payı olmak üzere, ek ödemelerin emekli aylıklarına yansıtılması, çalışanların ellerinden alınan fazla mesailerin ödenmesi ve yıllardır talep ettiğimiz mübaşirler dahil Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan personelin Genel İdari Hizmetler sınıfına geçirilmesi talebiyle başlattığımız imza kampanyamızda, toplanan dilekçeleri tüm illerde yapılan basın açıklamalarının ardından PTT aracılığıyla Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin’e gönderdik.
 
4. YARGI PAKETİNDE ADALET ÇALIŞANLARININHAKLARININ İADESİNİ İSTİYORUZ
 
Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “dün tüm Türkiye’de adalet çalışanlarına  “ Adalet İçin”  uyarı eylemlerini gerçekleştirmiştir. Hükümet 666 sayılı KHK ile başta adalet çalışanları olmak üzere pek çok kamu kurumunda çalışanların fazla mesai ücretlerine el koymuştur. Ayrıca adalet çalışanlarının yol ücretleri de kesilmiştir.
 
Hiçbir kurumda yapılmayan bir başka “adaletsiz uygulama” Adalet Bakanlığı’nda banka promosyonunun çalışanlara dağıtımında yapılmıştır.  Hakim ve savcı sınıfından olanlara farklı, diğer memurlara farklı banka promosyonu dağıtılmıştır. Adalet çalışanlarının ekonomik kayba uğramasına sebep olmuştur.
 
ADALET YOKSA ÇALIŞMA DA YOK
 
Ülkemizde yıllardır tartışma konusu yapılan adalet, çalışanların haklarını ellerinden alan hükümet uygulamaları ile doruk noktasına ulaşmıştır. Adalet çalışanlarına adil davranmayan bir iktidarın ülkede gerçek manada adaleti tesis etmesi mümkün değildir.
 
Türk Büro-Sen olarak; Adalet çalışanlarına Adalet gelene kadar alanlarda, meydanlarda hak arama mücadelemizi sürdüreceğiz. Dün tüm illerimizden sayın Adalet Bakanına taleplerimizi bildirir on binlerce dilekçe gönderdik. Eğer taleplerimiz 4. Yargı paketi içine alınmazsa sendika olarak eylemlik sürecimize devam edeceğiz. Üretimden gelen gücümüz dahil Adliyelerde her türlü hakkımızı kullanmaktan geri durmayacağız” dedi.
 
 
Türkiye çapında gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamalarına katılım oldukça yoğundu ve medyada geniş yer buldu.
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER