TORPİL SKANDALININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

TORPİL SKANDALININ PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Muğla İli Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapmakta olan Esma ÇELİK, Seydikemer İlçesindeki müdür adaylarının alacakları sözlü sınav puanlarını gösteren bir listeyi, 17.05.2016 günü kendi cep telefonundan yanlışlıkla müdürlerin whatsapp grubuna göndermiştir. Bu listede, Müdür adaylarının girecekleri sözlü sınavda kimin hangi puanı alacağı önceden tek tek belirlenmiş, adaylardan bazılarına yüksek , bazılarına ise düşük puanlar takdir edilerek torpil ve adam kayırmacılığın belgesi hazırlanmıştır.  Şube Müdürü Esma Çelik, mülakat komisyonu üyesi olmadığından, bu listeyi başka birilerinin talimatı ile hazırladığı da açıkça anlaşılmaktadır. 
Türk Eğitim Sen olarak, Muğla İli Seydikemer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Esma ÇELİK ve kendisine bu listenin hazırlanması konusunda talimat verdiği tespit edilecek ilgililer hakkında ceza davası açılması için Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca, Bakanlığa yazdığımız yazıda Şube Müdürü Esma ÇELİK ile tespit edilecek ilgililer hakkında disiplin soruşturması başlatılmasını, şaibenin ortadan kalkması için Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah SAN’ın mülakat komisyonu üyeliğinden alınmasını talep ettik. Hiçbir adalet ve vicdan anlayışı ile bağdaşmayan bu utanç listesinin hazırlanmasında sorumlu olan kişilerin hak ettikleri cezayı almaları, sözlü sınavla ilgili işlemlerin şaibeden uzak ve objektif bir şekilde yürütülmesi bakımından her türlü tedbirin alınması için konunun sonuna kadar takipçisi  olacağımızın bilinmesini isteriz. 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak, Muğla’nın Seydikemer ilçesinde torpil listesi hazırlayan şube müdürünün açığa alındığını, mülakat komisyon başkanının değiştirildiğini söyledi ve “Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır” dedi. Koncuk şunları ifade etti: “Muğla'nın Seydikemer İlçesinde torpil listesini hazırlayan şube müdürü açığa alındı, mülakat komisyon başkanı değiştirildi. Her zaman söylüyoruz, kıyakçılığın sonu ayakçılıktır diye. Şu yaptığınız işler, ülke genelinde yaşadığınız rezilliğe değdi mi? Eminim ki, bu torpil listesini hazırlayan şube müdürü de yaptığı bu yanlış işten dolayı bin pişmandır, çünkü adı bir çok basın yayın organında yazıldı, çizildi, hakkında bir çok olumsuz yorumlar yapıldı, hayatı boyunca unutamayacağı büyük üzüntü yaşadı. Tüm bu yaşananlar ne için yaşandı, bir cevabınız var mı? Tahmin ediyorum ki, şimdi, bu şube müdürünü bu işlere bulaştıranlar, ona korkma, biz bu problemleri çözeriz diyorlardır, ancak bu şube müdürü göreve geri dönse dahi yaşadığı bu travmayı hiç unutamayacaktır, hazırladığı o torpil listesinde, hiç de hak etmedikleri halde, düşük puan verdiği insanların yüzüne nasıl bakabilecektir? Bu tür insanları, emin olun kimse koruyamayacaktır, bugün değilse, bir başka süreçte bu yaptıklarınız bir bir karşınıza çıkacaktır, günahtan kaçış yoktur. Biz her zaman haktan, hukuktan yana olmanın önemini anlatıyoruz, tetikçilik yapmanın hiç bir insana şeref getirmeyeceğini söylüyoruz, bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz. Bizim, kurum olarak, kimseye karşı bir düşmanlığımız söz konusu dahi değildir, esas olan adalet üzere davranmayı sağlayabilmektir. Benzeri torpil listelerinin başka illerde de hazırlandığını biliyoruz, istiyoruz ki, Seydikemer'de yaşanan bu sıkıntı başka yerlerde yaşanmasın, kimse üzerine vazife olmadığı halde, bir kısım yandaşları korumak adına zor duruma düşmesin, ismini lekelemesin .Şimdi mesele, bu şube müdürüne torpil listesi hazırlama talimatını kim verdi, arkasında bir sendika, ilçe müdürü var mı, bunları ortaya çıkarmak. Bu soruşturmayı yapacak olan müfettişler inşallah işlerini iyi yapar ve tüm bu soruların cevabını da araştırırlar. Bu soruşturmanın akıbetini sonuna kadar takip edeceğiz. Sadece idari ceza verilmesi de yetmeyecek, ceza davası açılması için de elimizden gelen hukuki mücadeleyi de yapacağız. Bu ülkede hala namuslu kurum ve kuruluşlar var, Allah şükür.”


İlgili Suç Duyurusu dilekçesi için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER