TEKİRDAĞ OKUL MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT SINAVI SONUÇLARI KİRLETİLMEMELİDİR

TEKİRDAĞ OKUL MÜDÜRLÜĞÜ MÜLAKAT SINAVI SONUÇLARI KİRLETİLMEMELİDİR
      Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir idareci atama yönetmeliği yayınlayarak yazılı sınavda 70 puan alan adayları başarılı saymış ve ayrıca onları sözlü sınava da tabi tutacağını bu sınavdan sonra alınan puanlara göre başarılı sayacağını açıklamıştır.
Sendikalarca;  sözlü sınavlarda şaibe olabileceğini ve dolayısıyla sınavların adil olmayacağı konusunda yayınlanan bu yönetmeliğe itirazları olmuştu. İlimizde de açık bulunan 83 okulun müdürlüğü için yazılı sınavı kazanmış,  54 müdür adayı 28-28 ağustos tarihlerinde yapılan sözlü sınavlara katılmıştır. 29 ağustosta tüm adaylar sözlü puanlarının açıklanmasını beklerken, sözlü puanlar açıklanmayarak onun yerine belli bir hesaplamalardan sonra çıkarılan atama puanları açıklanmıştır. Adaylar yönetmelik gereği sözlü sınavlarına itiraz hakları olduğundan sözlü sınavların ilan edilmesini beklemektedir.
Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN “ Kamuoyunun  yakından bildiği gibi ilimizde yazılı sınavda yeterli not almış 54 müdür adayımız 27-28 ağustos tarihlerinde sınavlara katılmışlar, 29 ağustosta sözlü sınav sonuçları yayınlanması beklenirken farklı hesaplamalarla yapılan atama puanları açıklanmıştır. Sendika olarak bu konuyu tüm ilgililere aktarmamıza rağmen sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasını sağlayamadık.  Bu olay Türkiye de bir ilktir. Bir sınav yapıyorsun ve sınav sonuçlarını açıklayamıyorsun. Konu eğitimciler arasında tartışma sebebi olmaktadır. Konuşmalar ve öfke her gün biraz daha yükselmektedir. Her gün farklı yorumlar yapılmaktadır. Denilmektedir ki ; sınavda bazı kişiler kayrılmıştır.Bu kişilerin sınav puanları herkes tarafından görülmesi istenmemektedir. İnternet ortamında  yer alan haberlere göre de geçici görevli bir şube müdürümüz komisyonda bulunan çalışma arkadaşlarınca kayrılmış ve en yüksek puan verilmiştir. Bunun gibi söylentiler sınavı ve sınav sonuçlarını her gün biraz daha kirletmektedir.
                Konu ilgililere anlatılmasına rağmen, ilgililerin bu konuda şeffaf olmaktan kaçınmaları bir takım kişilerin korunduğu dedikodusunu arttırmaktadır. Bilinmelidir ki; birilerini korumak, başkalarına haksızlık yapmak demektir.  Şube müdürlüklerine yapılan şaibeli görevlendirmelerden sonra eğitim çalışanlarının yeni yandaş kadrolar yaratılmasına artık tahammülünün kalmadığı açıkça görülmelidir.
                İl Milli Eğitim Müdürümüzün de bu inadından vazgeçerek yapılan mülakatı kirleten ve güven kaybına yol açan uygulamadan vazgeçerek bir an önce sözlü sınav sonuçlarını açıklamalıdır. Hiç kimsenin kara kaşı kara gözü için İl Milli Eğitim Müdürlüğünün şaibeyle anılmasına fırsat vermemelidir.
                Sonuç olarak sayın Valimizin dünyada eşi emsali görülmeyen bu sözlü sınav uygulanmasındaki kirlenmeye son vererek; milli eğitimi bu konuda talimatlandırmalıdır. Aksi halde yaşanan bu olumsuzluk; Türkiyede ilimizin negatif bir görüntü vermesine yol açacaktır.
                                                                                                                          
Muzaffer DOĞAN
                                                                                                                           Türk Eğitim-Sen
Tekirdağ Şube Başkanı   
Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER