ŞUBAT ATAMASI İÇİN İLK İMZALAR ATILDI

Atama bekleyen öğretmenlerin sorununa her zaman duyarlılık gösteren Anadolu Eğitim Sendikası, Şubat 2013’de 30 bin atama talep eden ve bu amaçla 8 gündür Abdi İpekçi Parkında oturma eylemi yapan öğretmenlerin ortak sendikal duruş talebine de olumlu yanıt verdi. ŞUBATÇILAR grubunun kaleme aldığı MEB ve Maliye Bakanlarına hitaben yazılmış dilekçeyi AES adına Genel Başkan Cansel GÜVEN imzaladı.

ŞUBAT ATAMASI İÇİN İLK İMZALAR ATILDI
Ortak talebe imza koyan ilk genel başkan olan Sayın GÜVEN, tüm eğitim sendikalarını Şubat Ataması isteyen mağdur öğretmenlere destek olmaya çağırdı. Bu konunun siyasi bir yanı olmadığının altını çizen Sayın Cansel GÜVEN; “ bu zor zamanda atama bekleyen öğretmenlerin yanında olmayan sendikacıların, sonrasında üyelik talep etmeye yüzü olmaz” şeklinde konuştu. Ataması yapılmayan öğretmenlere her zaman koşulsuz destek verme sözünü tekrarlayan genel başkan, şubatta yapılacak ek atamanın öğrenciler için de bir ihtiyaç, eğitim hizmeti için bir zorunluluk olduğunu belirterek “öğretmenden tasarruf edilen bir eğitim bütçesini kabul etmiyoruz” dedi.
Tüm eğitim sendikalarının genel başkanlarının imzasına açılan dilekçeler 7 Aralık Cuma Günü MEB ve Maliye Bakanlıklarına sunulacak. İmzalanan dilekçe aşağıda olup, ortak bir sorumluluk içerisinde karşılık bulmasını, atamayla sonuçlanmasını diliyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası/Basın
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER