ŞIRNAK İL BAŞKANI TURGUT TATAR'DAN ZAMLARA TEPKİ...

Türkiye Kamu - Sen Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar, yapılan zamlara tepki göstererek bir açıklamada bulundu

ŞIRNAK İL BAŞKANI TURGUT TATAR'DAN ZAMLARA TEPKİ...

.Türkiye Kamu-Sen Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar, yapılan zamlara tepki göstererek bir açıklamada bulundu.

"Zam yağmuru devam ediyor" diyen Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı ve aynı zamanda Türk Eğitim-Sen İl Temsilcisi Turgut Tatar, "Ülkeyi yanlış yönetmenin bedelini vatandaş ödüyor. Ekonomiyi yönetmeyi beceremeyenler, zam yaparak hatalarını kapatmaya çalışırlarken, derdi, çileyi de vatandaşın sırtına yüklüyorlar" diye konuştu.

Tatar, 2012 bütçe açığının büyümesiyle birlikte adeta zam bombardımanına tutulan dar ve sabit gelirlilerin kış gelmeden kara kara düşünmeye başladığını belirterek, "2012 yılı enflasyon hedefini yüzde 6,5 olarak belirleyip, memur, işçi, emekli, dul ve yetim aylıklarına bu çerçevede artış öngören yetkililer, Eylül ayının son gününde elektriğe ve doğalgaza yüzde 10 zam yapmaktan çekinmediler. Bu zamlardan bir hafta önce de akaryakıt fiyatlarına yüzde 10'un üzerinde zam yapılmasının ardından yalnızca 2012 yılının geride kalan 9 ayı içerisinde doğalgaza yüzde 29,3; elektriğe yüzde 21,0; mazota yüzde 13,5; benzine yüzde 12 ve kömüre de yüzde 9,5 zam yapmış oldular" şeklinde konuştu.

Zamlara tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Şırnak İl Başkanı Turgut Tatar, "Memur maaşlarına yüzde 4+4 zam yaparken elleri titreyenlerin, doğalgaza 9 ayda yüzde 29,3 zam yaparken vicdanları sızlamıyor mu?" diye sordu

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER