SINAVA DAYALI İDARECİ ATAMALARI YAPILMALIDIR

SINAVA DAYALI İDARECİ ATAMALARI  YAPILMALIDIR
                    
13.08.2009 tarih ve 27318 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan MilliEğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin;
18 inci, 19 uncu ve 20 nci maddeleri kapsamında seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalarla ilgili yılın Ocak-Şubat aylarında yapılır. Bu bent kapsamında yapılacak atamalar Valiliklerce gerekli görüldüğü hallerde kadro imkânları ve ihtiyaç çerçevesinde Ocak ve Şubat ayları dışında da yapılabilir denilmektedir. Yönetmeliğin bu açık emirleri doğrultusunda bugüne kadar illerimizin büyük bir kısmı tarafından duyurular yapılarak bazılarının ataması bile gerçekleşmiş bulunmaktadır.
Bakanlığın sözlü ya da yazılı talimatlarıyla yönetici atama yönetmeliğinde değişiklik yapılacağı söylentilerin dolaşması yüzünden bazı illerimiz ürkek davranarak bu güne kadar yönetmelik hükümlerini uygulamakta tereddüt etmişlerdir.
 
İlimiz de bu tereddütlü illerin başında gelmektedir. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ocak ayı başında duyuru yapması gerekirken bugüne kadar duyuru yapmakta öte yandan hak sahiplerinin sorularına doyurucu bir cevap ta vermemektedir. Dolayısıyla herkes huzursuz, kurumlar yöneticisiz, öğretmenlerimiz de mağdurdur.
Bugün mağdur binlerce öğretmenlerimizin çoğu kurumlarına dilekçe vererek yaşanan bu belirsizlik ve kaos ortamının bir an önce ortadan kaldırılarak sınava dayalı yönetici atamalarının gerçekleşmesini istemektedir.
 
Sınava dayalı yönetici ataması bekleyen birçok eğitimci bugün hayal kırıklığı ve belirsizlik içindedir. Sayın Valimizden Milli Eğitim Müdürümüzden bu duyuruların ve atamaların bir an önce yapılarak bu belirsizliğin sona erdirilmesini istiyoruz.
                                                                                                                                            
                                                                                                                                             Muzaffer DOĞAN
                                                                                                                                               Türk Eğitim-Sen
                                                                                                                             Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER