SENDİKAYA HELİKOPTERLİ OPERASYON

Adalet Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezi’ne yapılan saldırıların ardından aralarında sendika merkezlerinin olduğu 21 adrese baskın düzenlendi. Saldırıyı gerçekleştiren kişiler arasında olduğu bildirilen Hasan Biber'in bir dönem başkanlığını yaptığı Liman İş Sendikası'nda da arama yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, Adalet Bakanlığı ve Ak Parti Genel Merkezi'ne yapılan saldırıyla ilgili terör örgütü DHKP-C'ye hava destekli operasyon düzenleldi. Helikopter lise başhçesine indi.

SENDİKAYA HELİKOPTERLİ OPERASYON


operasyon, sabahın ilk saatlerinde başladı. 21 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında Liman- İş Sendikası Genel Merkezi ve Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nde de aramalar yapılıyor.

Sabahın ilk saatlerinde aralarında Emniyet'in üst düzey yetkililerinin de aralarında bulunduğu terörle mücadele uzmanları helikopterle Ankara Atatürk Lisesi'nin Sıhhıye'deki bulunan bahçesine iniş yaptı.

Polis yetkilileri, Liman- İş Sendikası Genel Merkezi'nde yapılan aramaları yerinde gözlemledikten sonra yine aynı helikopterle bu kez Ulus'taki Genel- İş Sendikası Genel Merkezi'nin bulunduğu bölgeye geçti.

Genel İş ve Liman İş Sendikası Genel Merkezi'nin de aralarında bulunduğu adreslere yapılan baskınlarda gözaltılar olduğu bildirildi.

Operasyonda DHKP-C Ankara İl Sorumlusu G.M' nin aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Adalet Bakanlığı'na yapılan bombalı saldırıya karıştığı belirtilen Hasan B.'nin Liman İş Sendikası'nın 1992-1999 yılları arasında Genel Başkanlığı'nı yaptığı açıklanmıştı.

 kaynak: gazeteport.com

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER