SEFALET ZAMMINI PROTESTO EDİYORUZ.

SEFALET ZAMMINI PROTESTO EDİYORUZ.
 Türkiye Kamu-Sen Mensupları olarak bugün; 2013 Yılı için verilen “% 3+3 Sefalet Zammı”nı protesto etmek için alanlardayız.
     Bütün tüketim maddelerine -yılda- en az % 20 zam yapıldığını  biliyoruz. Hal böyleyken memur ve emeklilere % 3+3 zammı reva gören anlayışı ve buna çanak tutan sözde sendikayı, şiddetle protesto ediyoruz.
     Her zaman kamu çalışanlarının ve emeklilerin yanında olan Türkiye Kamu-Sen; “Haksızlık karşısında susmamaya, Hakk’ı tutup kaldırmağa” devam edecektir.
   “Aldatma, kandırma”anlayışından asla vazgeçmeyen AKP Hükümeti Yetkilileri -her fırsatta- “Kamu çalışanlarını, enflasyona ezdirmedik.”aldatmacasına sarılmaktadırlar. “Hükümetin enflasyonu” ile “vatandaşın enflasyonu”arasında dağlar kadar fark olduğuna şahit olduk. Hükümet’in tespit ettiği enflasyon, her ne hikmetse-hiç bir zaman- % 10’u geçmemektedir. Çarşı ve pazarda yaşanan “vatandaşın enflasyonu” ,en az % 20 olarak gerçekleşmektedir.
    Hükümet,2011 Yılı’nda; 666 Sayılı KHK ile “Eşit işe eşit ücret”adı altında,kamu çalışanlarının-sayıca-çok az bir kısmına “ek ödeme”verdi. Genel müdüre 769 TL,Gn.Md. Yrd.’na 722 TL verirken öğretmenlere,akademisyenlere,maliye çalışanlarına,doktor dışındaki sağlık çalışanlarına,polislere,…1Kuruş bile ek ödeme vermedi. Buradan soruyoruz: “Adalet”,bunun neresinde?  SÖZDE DEĞİL, ÖZDE ADALET İSTİYORUZ.
            Değerli Basın Mensupları !
          “Çalışan,üreten,yol gösteren,hak eden; hak ettiğini de almak için mücadele eden  Sendika”  olarak AKP Hükümeti’nden taleplerimiz-özetle- şu şekildedir:
  1. Ek ücretlerin, emekli aylıklarına dahil edilmesi,
  2. Fazla mesai ücretlerinin 2013 Yılı’nda da ödenmesi,
  3. Kamuda uygulanan personel statüleri sebebiyle ortaya çıkan “ücret adaletsizliği”nin giderilmesi,
  4. “Kamu çalışanlarını ve emeklilerini bir bütün”olarak görüp ayrımcılık yapılmaması.
     Kamu çalışanlarının, emeklilerin ve toplumun bütün kesimlerinin mutlu,huzurlu,güven içinde yaşayabilecekleri bir hayat standardına kavuşturulması,Hükümetin en önde gelen görevlerinden biridir. AKP Hükümeti’ni, görevini -lâyıkıyla-yapmağa davet ediyoruz.
      Saygılarımızla!....
                                                 15 Ocak 2013
 
     
 
                                                                                 Ali BENLİ
                                                           Türkiye Kamu-Sen Kayseri İl Temsilcisi,
                                                                    Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı    
Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER