SEÇMELİ KUR'AN-I KERİM DERSLERİNDE FİYASKO ...

OKULLARDA SEÇMELİ KUR’AN-I KERİM DERSLERİNDE FİYASKO

SEÇMELİ KUR'AN-I KERİM DERSLERİNDE FİYASKO ...
       4+4+4 Eğitim sisteminin hayata geçmesiyle birlikte “modern toplumun ihtiyaç ve beklentileri için “ yapılması gereken  bir uygulama olarak kamuoyuna lanse edilen “seçmeli dersler” konusunda geri dönüşler alınmaya başlanıyor. Bilindiği gibi, seçmeli dersler konusunda, herhangi bir yönlendirme yapılmaması için, öğrenciler ve veliler seçmeli derslerin bilişim ortamında yapılmasına imkan sağlanmıştı. Öğrenciler, Matematik , İngilizce ve  Kur’an-ı Kerim derslerini ilk üç sırada seçmek suretiyle hassasiyetlerini ortaya koymuşlardı.
  Seçmeli derslerin programları yapıldı, dersler işlenmeye başlandı. Okul idarecileriyle ve Ders Öğretmenleriyle görüşüyoruz. Dersi seçen veya  seçtirilen çocuklarımız Kur’ an-ı Kerim öğrenebiliyorlar mı soruyoruz. Cevap hayır. Neden öğrenemiyorlar. Öğretmenlerimizin cevabı… Kur’an-ı Kerimi öğretebilmek için önce Arap Alfabesinin öğretilmesi lazım. Alfabe öğrenmek, devamlılık ister. Hafta da iki saat dersle, çocuklarımıza Kuranı Kerim öğretmemiz mümkün değil ,yaptığımız yasak savma,göstermelik bir iş,amacına ulaşmıyor diyorlar.Nasıl yapılmalı ? diye sorduğumuzda,cevap net. Şayet Kura’n-ı Kerim öğretilmek isteniyorsa, bu dersin en az bir dönem devamlı işlenmesi gereklidir. Kuranı Kerim öğretilemiyor da, diğer dersler verimli mi geçiyor ? Seçmeli Matematik, İngilizce seçenler fark mı yarattı. O’da hayır. Çünkü; öğrenciler seçmeli dersleri çok ciddiye almıyor, nasıl olsa seçmeli diyorlar. Hatta,seçmeli dersler de,devamsızlık göz ardı edildiğinden, öğrencilerin bir kısmı derslerden kaçıyor.Eğitim sistemi değişikliğine giderken,bizlerin uyarılarına kulak tıkayan zevat önümüzdeki günlerde özellikle seçmeli dersler konusundaki handikapla karşı karşıya kalmadan bu işi çözerlerse  iyi olur.Tabii,eğitimle ilgili gerçekten kaygıları varsa.   
 
                                                                                                 Enver DEMİR
                                                                                            Türk Eğitim-Sen İst 9 Nolu
                                                                                                         Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 11 yıl Önce

çözüm?

deniz fettahoğlu
deniz fettahoğlu - 11 yıl Önce

her şeyi hazır bekleme hoca,sana çözüm diye sundukları 4+4+4 sistemi sorunlarla dolu,sen çözüm öner bakalım

oğuzhan
oğuzhan - 11 yıl Önce

çözüm,çözüm diyenlerin bu yazıyı sonuna kadar okumadıkları açık,yazıyı dikkatlice okuduklarında çözüm konusundaki öneriyi farkedebileceklerdir. Başkanımızı çok önemli ve bir o kadar da kritik bir konuda görüş ve düşüncelerini net bir şekilde ifade ederek kamuoyunu uyardığı için teşekkür ederim.

SIRADAKİ HABER