SAYIN VALİ,RE'SEN ATAMALARI İPTAL EDİNİZ ...

SAYIN VALİ,RE'SEN ATAMALARI İPTAL EDİNİZ ...
 Sayın Valim,
Biz devleti  kutsal bilen,ilimizde de devleti temsil ettiği için valilik makamını kutsal bilen Türk öğretmenlerinin temsilcileriyiz.Bizim için Valilik Makamı,adaletin,huzurun istisnasız sağlandığı,halkın devletine güveninin perçinlendiği müstesna bir mevki; o makamın temsilcisi olan Sayın Vali de şehrin  en güvenilir ve müstesna şahsiyetidir,şehir halkının haksızlığa uğradığında,dara düştüğünde sığındığı kişidir.
Sayın Valim,
Yapmış olduğunuz re’sen atama nedeniyle öğretmenlerimiz  maalesef  haksızlığa uğramış ve dara düşmüş durumdalar.Bizim arkadaşlarımız  da Türk Bayrağı’nın dalgalandığı her yerde çalışmaktan şeref duyan,Türk çocuklarının geleceği için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayan,gerektiğinde  vatanı için canından da vazgeçebilecek  karakterde müstesna şahsiyetlerdir.Ancak her birinin evi,ailesi,eşi,çocukları ve  gelecek planları vardır.Ayrıca öğrencilerini en iyi yetiştirebilmek için morale de ihtiyaçları vardır.Eğitim sistemimizin değişmesi  sonucu norm fazlası olmaları kendi iradelerinde olmadığı gibi,ilimizde normların ve norm  fazlalarının tesbitinde yapılan yanlışlıkların faturası da üzerlerine yüklenmiştir.Re’sen atamalar ise tuzu biberi olmuştur.
Siz de biliyorsunuz ki bu eğitim öğretim yılı sonunda şu an norm fazlası olan birçok öğretmen norm içinde kalacaktır.Re’sen atamayı eş durumunu dikkate alarak ve ilçe içinde yapabilirdiniz. Aynı yönetmeliklerin uygulandığı daha önceki yıllarda böyle yapılmıştı.
Soruyoruz  Sayın Valim;
İki ay önce  ihtiyaç olduğu için geldiği okulunda öğrenci sayısı,ders sayısı değişmediği halde bir öğretmen nasıl norm fazlası oluyor?Madem ihtiyaç yoktu, neden bu okullar atamaya açılıyor?
Eşi Merzifon’da subay,astsubay,polis memuru olan bir öğretmen Taşova’nın ya da Göynücek’in bir köyüne nasıl gidiş geliş  yapacak?Bu ulaşımı nasıl sağlayacaksınız? Çözümünüz nedir?
Eşlerden birisi Göynücek’te diğeri Gümüşhacıköy’de olan öğretmenlerimize tavsiyeniz, boşanmaları mıdır? Çocuklarını da yuvaya mı versinler?
Sayın Valim,
Diğer illerde yapılan benzer atamaların tamamı yargıdan dönmektedir.En son Eskişehir’de mahkeme eş durumunu dikkate almayan atamayı iptal etmiştir.Siz de biliyorsunuz ki Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan idareci atamalarının bir çoğu yargıdan dönmüştür ve yargılama masrafları faizi ile birlikte devletin kasasından çıkmıştır.Re’sen atamalar da yargıdan dönecektir ve yine devlet  zarara uğrayacaktır.
Türk Eğitim Sen Amasya  Şubesi olarak kamuoyu önünde re’sen atamaların iptalini talep ediyoruz.
Tüm siyasi partileri,siyasi kişileri ve sivil toplum kuruluşlarını da öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin bu meselesine  sahip çıkmaya davet ediyoruz.Valilik makamının iptal kararı almasında Valimize destek verelim.
Bu sadece öğretmenlerin değil,tüm Amasyalı’nın meselesidir.Amasya’da hiçbir öğretmenin huzuru kalmamıştır.Öğretmenin huzuru olmazsa, eğitim öğretim daha ileriye gidemez. Mesele sendikal ya da siyasal rekabet meselesi değildir, Amasya’nın eğitim öğretimi meselesidir.
Saygılarımızla.

Kamil TERZİ
Türk Eğitim Sen Amasya  Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
şule
şule - 11 yıl Önce

sadece resen değil resen atanacagını zannedıp iliçi okul deuıstırenlerde gerı dönebılmelı

SIRADAKİ HABER