ÖZÜR GRUBU'NDA 30 EYLÜL KARARI

Özür Grubu ile ilgili Eğitim Bir Sen açıklama yaptı. Girişimlerimiz Sonuç Verdi: ‘Özür Grubu'nda 30 Eylül Baz Alınacak

ÖZÜR GRUBU'NDA 30 EYLÜL KARARI

 

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Müsteşar Emin Zararsız ile birçok görüşme yaparak, özür grubu atamalarında mağduriyet yaşanmaması için 30 Eylül tarihinin baz alınması talebinde bulunmuştuk.
Söz konusu talebimiz, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, “öğretmenlerin, özür grubu atamalarda mağduriyet yaşamaması için kıdem süresinin hesaplanmasında 30 Eylül’ü limit olarak belirleyeceklerini” açıklamasıyla karşılık buldu.
Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Daha önceden Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerini daha erken alabiliyordu. Ağustos ayının başında veya Temmuz ayında öğretmen alabiliyordu. Dolayısıyla kıdem yılı hesaplanırken veya stajyerliğin kalkıp da memur olma şartıyla ilgili düzenlemeler hesaplanırken 30 Ağustos limit olarak belirlenmişti. Yönetmeliklerimizde de böyle durum. Ancak şimdi biz öğretmenlerimizi Ağustos ayı sonuna doğru aldığımız için büyük bir ihtimalle yönetmelikte bir değişiklik yapacağız ve bunu 30 Eylül’e çekeceğiz. Yine atamayı Ağustos ayında yapacağız ama kıdem süresi, yıl tamamlamasıyla ilgili hesaplamada limit olarak 30 Eylül’ü belirleyeceğiz. Çok büyük bir ihtimalle bir mağduriyetin doğmayacağını düşünüyoruz.”
Eğitim-Bir-Sen olarak, Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde, geçen yıl Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ataması yapılan öğretmenlerin Eylül ayında göreve başlatılmalarından dolayı 30 Ağustos itibarıyla bir yılını doldurmamaları, bu yıl tayin isteyemedikleri takdirde ara dönemde de tayin hakkının alınması dolayısıyla iki yıl sonra tayin istemelerinin gerekeceği, bu nedenle özür durumuna bağlı yer değişikliğinde bulunmak için gün sayan öğretmenlerin mağdur edilmemesi amacıyla 30 Eylül tarihinin esas alınması gerektiğini ifade ederek, “Eğer bu konuda Bakanlığımız adım atmazsa, öğretmenlerin aile bütünlüğü zarar görecek ve her yıl düzenli olarak bir yılını dolduranların tayin isteyebilmesi uygulaması, öğretmenlerden kaynaklanmayan nedenler yüzünden iki yıla uzayacaktır. Bu ise, adil bir yaklaşım olmayacaktır” görüşünü dile getirmiştik.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER