OSMAN ŞİMŞEK' İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ

Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek'i Eğitim Çalışanlarından Özür Dilemeye Davet Ediyoruz

OSMAN ŞİMŞEK' İ ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ
Şubat 2010 da Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü iken kazanılan bir davanın sonucu olarak İskenderun’da bir okula ataması yapılan Ahmet Kocaoğlu’nun açtığı davayı kazanarak Hatay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönmek istemesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğüne defalarca çağrılmış ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Osman ŞİMŞEK tarafından; “Dilekçe yaz, burada göreve başlama, göreve başlarsan ancak birkaç gün devam edebilirsin” şeklinde tehdit edilmiş, Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü boş tutulmak istenmiştir.
       Bu davranışın sebebi nedir? Birilerine bu müdürlük peşkeş çekilmek mi istenmiştir? Bazı kişilere bu makam söz mü verilmiştir?
        Ancak üyemiz Ahmet KOCAOĞLU bu konuda dirayetli davranmış ve mahkeme kararı ile hakkı olan Halk Eğitim Merkezi müdürlüğüne yeniden başlamıştır. İşte ne olduysa bundan sonra olmuştur.
      Ahmet KOCAOĞLU sürekli iş yeri baskısına (mobbing) maruz kalmıştır. Bu durum, Başbakanlığın 2011/2 sayılı genelgesi ile açıkça yasaklanmıştır. Baskı amaçlı sudan bahanelerle soruşturmalar açılmıştır. Halk Eğitim Merkezi Müdürü yok sayılarak müdür yardımcıları muhatap alınmış toplantılara, çalıştaylara onlar davet edilmiştir. Puanıyla hak ederek bu makama gelmiş olan bu kişiye göreve başladığından bu yana aynı maruz kalmıştır.
          Tüm bunlar yetmezmiş gibi Sayın Osman ŞİMŞEK’in “GERİZEKALI MISIN?” sözüyle 32 yıldır idarecilik yapan bir eğitim çalışanı ağır hakarete maruz kalmış, rencide edilerek onuru kırılmıştır. İnsan onuru her şeyin üstündedir. Bu sadece Antakya Halk Eğitim Merkezi Müdürü’ne yapılan bir hakaret değil; onun nezdinde tüm idareci ve eğitim çalışanlarına yapılan bir hakarettir. Sayın Osman ŞİMŞEK öncelikle üyemiz Ahmet KOCAOĞLU olmak üzere tüm eğitim çalışanlarından özür dilemelidir.
          Yapılan bu hakaret hiçbir devlet adamı adabıyla uyuşmamaktadır. Bu hakareti tüm eğitim çalışanları adına şiddetle kınıyoruz. Yan gelip yattığı söylenen öğretmenlerimiz il müdürümüz tarafından da geri zekâlılıkla sözüyle ödüllendirilmiştir.
      Sayın Osman ŞİMŞEK; Müdürlerimize, öğretmenlerimize sahip çıkmayan her fırsatta soruşturma açtıran siz, hazırladığı ölçeklerle ölçüyü yakalamaya çalışan siz, Eğitim çalışanlarına ”Sen bu işi yapamıyorsun, bırakıp git, anlamıyor musun geri zekalı mısın?” diyen siz. Sıkça bahsettiğiniz idari hukuk kitabınızda idarecileri bu şekilde hakaretlerle sindirmeye çalışan da siz.
Sizi bu baskılara ve hakaretlere bir son vermeye, akl-ı selime davet ediyoruz.
Ünlü şairimiz Yunus Emre’nin güzel bir sözü ile açıklamamıza son vermek istiyoruz.
''Gezdim Halep ile Şam’ı,
Eyledim ilmi talep.
Meğer ilim bir hiç imiş,
İllâ edep illâ edep!''
    Yapılan yanlışlarla ilgili Hatay kamuoyuna açıklamalarımızın devam edeceğini bildirir kamuoyuna saygıyla sunarız.09/05/2013

 
 Recep TUNCAY
Türk Eğitim Sen Hatay I Nolu Şube Yönetim Kurulu Adına
Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nejmi tut
nejmi tut - 11 yıl Önce

arkadaşlar öğretmenlerle alay eden kim olursa olsun cevabını vermelidir.bizler türkiye cumhuriyetinin öğretmenleriyiz.hiç bir güç bizi bu amaçtan döndüremez.böyle öğretmenlerin üzerinden yükselmek isteyen brütüslere asla izin vermeyelim.teşekkürler türk eğitim-sen

misafir
misafir - 11 yıl Önce

bir il müdürünün koruması ve kollaması gereken personeline bu kadar hakaretvari konuşmasını ve tehdit etmesini bir eğitim çalışanı olarak utanç duyuyorum (keşke Antalya Kepezde görevine devam etseydi)

SIRADAKİ HABER