OKUL YÖNETİCİLERİNİN DERDİ BİR DEĞİL BEŞ DEĞİL !

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, " Okul yöneticilerinin derdi bir değil beş değil" dedi.

OKUL YÖNETİCİLERİNİN DERDİ BİR DEĞİL BEŞ DEĞİL !

 

Okullar açıldı.4+4+4 Eğitim sisteminin getirdiği sorunlarla uğraşan Okul Yöneticilerinin derdi bir değil beş değil derken, şimdi de SEÇMELİ DERS sorunu ile uğraşıyorlar.

Özellikle Liselerde şu günlerde yaşanan ve Veli trafiği ile meşgul olan idarecilere bir dokunduk Bin Ah İşittik. Milli Eğitim Bakanlığı Liselerde seçmeli ders çeşitlerini yayınlarken, oluşabilecek sorunları düşünmeden 18 çeşit seçmeli ders ve uygulamasının sorumluluğunu okul yöneticilerine attı.
Liselerde 9.Sınıflarda seçmeli olarak okutulmasına karar verilen derslerin çokluğu, öğrencinin tercihleri ile beraber sorun yumağı oldu.
Okullara ve İllere göre değişen öğrenci sayısı, derslik ve öğretmen durumu göz önüne alınmadan belirlenen seçmeli dersler ve sayılarına baktığımızda;
1- Kur'an-ı Kerim
2- Hz. Muhammed'in Hayatı
3- Temel Dini Bilgiler
4- Bilgi Kuramı
5- Demokrasi ve İnsan Hakları
6- Sosyal Etkinlik
7- Proje Hazırlama
8-Bilgi ve İşlem Teknolojisi
9- İşletme
10-Ekonomi
11- Girişimcilik
12- Astronomi ve Uzay Bilimleri
13- Uluslararası İlişkiler
14- Yönetim Bilimi
15- Diksiyon ve Hitabet
16- Sanat Tarihi
17- Alman Edebiyatı
18- İngiliz Edebiyatı

Her bir öğrencinin yukarıdaki dersler içinden 5 saat ders seçmesi getirilirken, birçok ders ise 1-2 saat arasında değişmektedir. Diğer bir ifade ile öğrenciler içinde aynı dersi 1 saat seçen de olabilecek 2 saat seçen de olabilecek.
Bir okulumuzda mevcut 9.sınıf öğrenci adayları toplam seçmeli derslerden 1o tanesini seçmesi durumunda, öğretmen eksiği ve sınıf eksiği dikkate alındığında büyük sıkıntılar yaşanacağı gün gibi aşikardır. Sonuç olarak bakanlık tüm sorumluluğu okullara vererek okulların başına adeta çorap ördü. Şimdi 1,5 ve 9. Sınıf idarecileri kara kara seçmeli derslerin içerisinden nasıl çıkacağını düşünmektedir. Tüm yöneticilerimizin ağzında ‘ Çık içinden çıkabilirsen!’ cümlesi nakarat halinde söylenmektedir. Öte yandan hiçbir hazırlığı olmadan tüm sorumluluğu okullara dağıtan Milli Eğitim Bakanlığı ise reform yaptığına hala inanmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER