OKUL DİZİLERİ VE KÜLTÜR YOZLAŞMASI…

OKUL DİZİLERİ VE KÜLTÜR YOZLAŞMASI…
Son yıllarda ülkemizin önemli televizyon kanallarında yayınlanan okul dizileri, yaşamını eğitim ve öğretime adamış biz eğitimcileri derinden yaralamaktadır.
İlk olarak Hayat Bilgisi dizisiyle başlayan, kağıttan uçakların havada uçuştuğu, okul müdürünün para sayma makinesiyle özdeşleştiği, sorunlu öğretmen tiplerini ve öğrencilerinin önceliklerinin ders olmadığı bir okul tanıdık. Bu da yetmedi Pis Yedili dizisiyle, deli gibi bağıran bırakın eğitimci olmayı insanı insanlığından utandıracak müdire tiplemesini, baldır bacak muhabbetlerini, her zamanki gibi konumuz eşeyli üreme diye derse başlayan ya da çıkarın tişörtleri yazılı yapacağım diyen bayan biyoloji öğretmenini, eğitim ve öğretimle ilgisi olmayan sorunlu öğrenci tiplerini tanıdık. Bu da az geldi öğretmenleri de öğrencileri de insan demeye bin şahit isteyen Bizim Okul dizisi.
Seviyesizliğin, hadsizliğin sınırları zorlanmaya daha ne kadar deva...m edilecek! Yarınlarımızı emanet edeceğimiz gençlerin bu dizilerdeki gibi mi olmasını istiyorsunuz?
Çocuklarımıza olumsuz davranışlar kötü alışkanlıklar sıradan, doğalmış gibi gösterilerek aşılanmaya çalışılıyor. Öğretmenlerin okullarda kazandırmaya çalıştığı saygı, yardımlaşma, hoşgörü, vatanseverlik, iyi ahlak gibi değerler saygısızca çürütülüyor. Oysa biz ümit ederdik ki okullarımızda kazandırmaya çalıştığımız değerler televizyonlarımızda sanatla desteklensin. Ayakları yere basan, kendini bilen, vatanını milletini seven, aklına ilmin ışığı düşmüş, yarınını düşünen gençlerimiz yetişsin.
Eğitim bir ülkenin geleceğidir. Öğretmenler aşağılanıp itibarsızlaştırılarak, öğrencilere kötülükler aşılanarak aslında ülkemizin geleceğine saldırılmaktadır.
Türk Eğitim-Sen Kumluca Temsilciliği olarak, bu hassas konuda televizyon kuruluşlarını sorumlu davranmaya, öğrenci ailelerini bilinçli olmaya, RTÜK’ü göreve çağırıyoruz.
Türk Eğitim-Sen
Kumluca Temsilciliği
Devamını Gör
Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER