ÖĞRETMENLERİN ŞEVKİ KIRILDI !

Anadolu Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Ayhan Güneş, norm fazlası sorununun öğretmenleri fazlasıyla rahatsız ettiğini söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan atamaların bir bölümünün usulsüz olduğunu ileri süren Güneş, “Anadolu Eğitim Sendikası olarak bu durumu şiddetle protesto ediyoruz ve bu hukuk dışı uygulamaya son vermeye çağırıyoruz. Eğitimin temel taşı olan öğretmenlerin bu uygulamayı hak etmediklerini düşünüyoruz” dedi.

ÖĞRETMENLERİN ŞEVKİ KIRILDI !


Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün norm kadrosu öğretmenlerin atamalarının usulsüz yapıldığını iddia eden Anadolu Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanı Ayhan Güneş, bu haksızlığın öğretmenlerin çalışma şevkini kırdığını söyledi.
MEM PSİKOLOJİK BASKI YAPIYOR
2012-2013 eğitim öğretim yılında yürürlüğe giren 4+4+4 eğitim sistemi ile kamuoyunun gündemine gelen norm fazlası sorununun öğretmenleri aşırı derecede rahatsız ettiğini belirten Güneş, şu açıklamaları yaptı: “Adeta Şener Şen’in Züğürt Ağa filminde olduğu gibi ağanın köylüyü satarım haa! Şeklinde korkutması gibi Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmenlere canımı sıkmayın atarım haa! diyerek öğretmenlere pisokolojik baskı uygulamaktadır. Anadolu Eğitim Sendikası olarak bu durumu şiddetle protesto ediyoruz ve bu hukuk dışı uygulamaya son vermeye çağırıyoruz. Eğitimin Temel taşı olan öğretmenlerin bu uygulamayı hak etmediklerini düşünüyoruz.
ATAMALAR USULSÜZ
Yapılan atamaların bir kısmı usulsüzdür, bu atamalar kanun ve yönetmeliklere aykırıdır. Atamalar yapılmadan önce öğretmenlere resmi yollardan tebliğ edilmesi ve atamaların dilekçe alınarak değil ilsis üzerinden yapılması gerekmekdedir. Açık olan Norm kadroların doldurulmasında süre gözetmeksizin norm kadro fazlası öğretmenlerin verilmesinin usule uygun olacağını, atamalar yapılırken öğretmenlerin özür durumlarının dikate alınması daha uygun olacaktır. Bu nedenle yapılan usulsüz norm kadro atamalarını iptal edilerek, yönetmelik çerçevesinde mağduriyetlerin giderilmesi gerekmektedir. Aksi durumda mağdur olmuş öğretmenlerimizin arkasında olduğumuzu ve Anadolu Eğitim Sen olarak yasal yollardan haklarımızı arayacağımızı beyan ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER