ÖĞRETMENLERE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA AÇIKLAMASI

Eğitimcilere Yüksek Lisans ve Doktora Açıklaması

ÖĞRETMENLERE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA AÇIKLAMASI
 
Eğitim Bir Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada  
Eğitim Fakültesi ya da Eğitim Bilimleri Enstitüsü bulunmayan üniversitelerin İşletme Yönetim ve Organizasyon Bilim dalı altında, “Eğitim Yönetimi ve Denetim” yüksek lisans programını kontenjan sınırı olmadan değişik illerde açabilme imkânının ve bu diplomalarının geçerliliğinin olup-olmayacağı hususunda sendikamızı bilgilendirmesi isteğimize YÖK’ten yanıt geldi. YÖK, sendikamıza gönderdiği yazıda, 2007’de aldıkları kararla Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Bölümü olmayan üniversitelerde eğitim ile ilgili lisansüstü eğitim verilmesinin uygun olmadığına karar verildiğini belirtti.
 
09.07.2012 tarihli YÖK’e gönderdiğimiz yazıda, kurum olarak mesleki ve akademik donanımlarını ve verimliliklerini yükseltmek için kamu çalışanı üyelerimizi, Tezli/Tezsiz yüksek lisans ve Doktora Programları için teşvik etmekte olduğumuzu, bu maksatla da farklı üniversiteler ile anlaşarak her ilde sınıflar açmak suretiyle taleplerin karşılanmasını sağladığımızı ifade ettik. Yazımızda YÖK’ün 21.06.2012 tarihinde üniversitelere gönderdiği, “Yükseköğretim kurumlarında açılmasına izin verilen yüksek lisans/doktora programının dışında, o programın adının kullanılarak yeni programlar türetilerek lisansüstü program için ilan verilmemesi...” konusundaki yazıdan hareketle “Bilhassa Eğitim Fakültesi ya da Eğitim Bilimleri Enstitüsü bulunmayan üniversitelerin İşletme Yönetim ve Organizasyon Bilim dalı altında “ Eğitim Yönetimi ve Denetimi” yüksek lisans programını kontenjan sınırı olmadan değişik illerde açabilme imkânının ve bu diplomaların geçerliliğinin olup-olmayacağı hususunda ivedilikle bilgilendirilmemizi talep ederiz” dedik.
 
YÖK, Genel Merkezimize gönderdiği yanıt metninde 18.10.2007 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısı’nda Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Bölümü olmayan üniversitelerde eğitim ile ilgili lisansüstü eğitim verilmesinin uygun olmadığına karar verildiğini belirtti.
 
Yükseköğretim kurumlarında Eğitim Fakülteleri Eğitim Bilimleri Bölümü altında Eğitim Yönetimi ve Denetimi Anabilim Dalı bulunmakta olduğu da belirtilen yazıda, “ Bu anabilim dalı Enstitü’de bilim dalı olarak temsil edilmektedir. İşletme Bölümü ile Eğitim Bilimleri Bölümü ayrı bölümler olduğundan Enstitülerde İşletme Anabilim Dalı altında Eğitim Yönetim ve Denetimi programı açılması mevcut yapıya uygun değildir” denildi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER