ÖĞRETMENLER MEYDANDAN HAYKIRDI "TELEFON İNTERNET EVLİLİĞİ İSTEMİYORUZ DİYEREK MEYDANA İNDİ

TÜRK EĞİTİM-SEN, EŞ, SAĞLIK VE ÖĞRENİM MAĞDURU ÖĞRETMENLER İÇİN EYLEM YAPTI

ÖĞRETMENLER MEYDANDAN HAYKIRDI "TELEFON İNTERNET EVLİLİĞİ İSTEMİYORUZ DİYEREK  MEYDANA İNDİ

 Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, eş, sağlık ve öğrenim özrü mağdurları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Türk Eğitim-Sen tarafından Ankara'da düzenlenen eylemde renkli sahneler yaşandı. Eylemciler, 'Atamalarda il emri hakkı verilsin', 'Eşleri bir araya getir verimi artır' ve 'Telefon ve internet evliliği istemiyoruz' pankartlarını açarak, 'Babalar hasret çocuklar yetim', 'Eyleme Bakan, söyleme Bakan, adalet yerini bulmadı pankartları taşıdılar.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı açıklamada, "Özür grubu tayinlerini yılda bir defaya düşürerek mağdurluk yaratanlar, yıllarca mücadele ederek kazandığımız il emrine göz dikenler şu anda amaçlarına ulaşmanın keyfini sürüyor" dedi.
Eşlerin ayrılma noktasına geldiğini, ailelerin parçalandığını, sağlık sorunları yaşayanların moral yönünden daha da çöktüğünü belirten Koncuk, yüksek lisans yapmak isteyenlerin bezmiş bir halde olduğunu söyledi. Koncuk, "Bu tablonun sorumluları, öğretmenlere daha ne kadar acı çektirecek, daha ne kadar azap yatacaktır. Şu andan itibaren bizim muhatabımız Ömer Dinçer değildir. Bizim çağrımız Başbakanadır. Başbakan, buradaki yangını görmeli, bu çığlıkları hissetmeli,. Öğretmenlerin istediği akademik kariyeri yapamadığını öne süren Koncuk, özür grubu tayinlerinin yılda bir defa yapılmasını da eleştirdi.Öğrenim özrünün, özür grubu tayinleri arasından çıkarılacağını iddia eden Koncuk, "Yıllardır yapılan özür grubu tayinlerine böylesine kısıtlamalar getirmek, mağdurlar yaratmak, kazanılmış hakkı öğretmenlerin elinden almak neye ve kime hizmettir.Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in özür grubu tayinlerinde, kıdem süresinin hesaplanmasında 30 Eylül'ü limit olarak belirleyeceklerine ilişkin söz verdiğini belirten Koncuk, "Umuyoruz ki Bakan bu kez sözünden dönmez ve büyük bir beklenti içine giren öğretmenler hayal kırıklığına uğramaz" dedi.Öğretmenlerin il emri hakkının da elinden alınacağını ileri süren Dinçer, "Bakanlığın özür grubu tayinlerini yılda bir kereye düşürürken, il emri hakkını da tamamen kaldırması özür grubu mağdurlarının yaşam damarlarının kesilmesi anlamına gelecektir" diye konuştu.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da çağrıda bulunan Koncuk, "Başbakan buradaki yangını görmeli, bu çığlıkları hissetmeli, empati kurarak öğretmenlerin kabuslarına son vermelidir" ifadelerini kullandı.son vermelidir" şeklinde konuştu.
Eylemde, 'Ya Nasip' ve 'Ya Kısmet'in nikahı kıyıldı. Gelinlik giyen Pınar Tekin, eğitimci olmadığını ama ablası için ve evlenip bir araya gelemeyen öğretmenlerin sesini duyurmak için eylemde bulunduğunu söyledi. Tekin, "Yakın zamanda bir ablamı kaybettim, Fen Bilgisi Öğretmeni'ydi. Atanamadı, o dertle öldü gitti" dedi.
Özür grubu mağduru öğretmenler, evlilik yüzüklerini ve evlilik cüzdanlarını yere attı. Düzenlenen Survivor Yarışması'nda 'Hasta Ömer', 'Depremzede Ömer' ve 'Yılgın Ömer', Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in maskesini yüzlerine takarak yarışmayı kazanmak için gayret ettiler. Öğretmenler, keplerini ve cübbelerini yere atarak protesto ettiler.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER