ÖĞRETMENİN İNADI KAYMAKAMA SORUŞTURMA AÇTIRDI !

KAYMAKAM HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

ÖĞRETMENİN İNADI KAYMAKAMA SORUŞTURMA AÇTIRDI !

 

Edirne İli Süloğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine eş durumu özründen atanan üyemiz Özlem EROĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrindeki en yüksek puanlı öğretmen olmasına rağmen ve ilçedeki okullarda öğretmen açığı oluşması halinde geçici görevlendirmesinin yapılmasını talep ettiği halde, öğretmenlerin izne ayrılması sebebiyle boşalan iki kadroya da hizmet puanı üyemizden daha düşük olan ve birisi Kaymakam Temel AYCA’nın eşi olan öğretmenler görevlendirilmiştir. Bu haksızlığa karşı üyemizin BİMER’e yaptığı başvuru üzerine görevlendirilen eğitim denetmeni tarafından hazırlanan soruşturma raporunda, geçici görevlendirmelerde tercih ve puan üstünlüğüne göre hareket edilmesi gerektiği, yapılan geçici görevlendirmelerin hukuka aykırı olduğu, üyemizin görevlendirilmesinin gerektiği açıkça belirtildiği halde, geçici görevlendirmeler iptal edilmemiş ve üyemizin görevlendirmesi yapılmamıştır. İnceleme raporu ile ilçedeki bu hukuk tanımazlığın ortaya çıkması, İlçe Kaymakamı Temel AYCA’nın tepkisine ve üyemize karşı kişisel husumet beslemesine sebep olmuştur. Üyemiz, daha sonra yine dilekçe vererek, Süloğlu İlköğretim Okulu ya da Cumhuriyet İlköğretim okulundan bir sınıf öğretmeninin rapor alması durumunda kendisinin görevlendirilmek istediğini belirttiği halde, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Sınıf Öğretmeninin izne ayrılması üzerine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde norm fazlası öğretmen olan ve yine üyemizden daha düşük puanlı olan öğretmen, “Kaymakamın talebi üzerine..” denilerek görevlendirilmiştir.
 
Türk Eğitim-Sen olarak üyemize yapılan bu haksızlığa seyirci kalabilmemiz mümkün olmadığı için MEB ve Edirne Valiliğine gönderdiğimiz yazılarda, hukuka aykırı olan geçici görevlendirmelerin iptal edilerek üyemizin görevlendirme işleminin yapılmasını, ilgililer hakkında gerekli işlemlerin başlatılmasını; İçişleri Bakanlığı’na gönderdiğimiz yazıda ise Süloğlu Kaymakamı Temel AYCA hakkında yasal işlem başlatılmasını talep etmiştik. Bunun üzerine Kaymakam hakkındaki şikayetimiz Valiliğe intikal etmiş, Edirne Valiliğinin 07.06.2012 tarih ve 2853-23 sayılı yazısı ile dosyanın işleme konulmamasına karar verilerek, konunun üzeri kapatılmaya ve yapılan haksızlığın üzeri örtülmeye çalışılmıştır. Ancak,  Valiliğin bu kararına karşı yaptığımız itiraz üzerine, Edirne Bölge İdare Mahkemesinin 2012/194 E., 2012/199 K. sayılı ve 17.07.2012 tarihli kararı ile itirazımızın kabulüne ve bahsi geçen kararın bozulmasına karar verilmiştir. Böylelikle üyemize karşı yapılan ve üzeri kapatılmak istenen haksızlığa istinaden Süloğlu Kaymakamı hakkında soruşturma başlatılmasının yolu açılmıştır. 
 
Türk Eğitim-Sen olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü haksızlığa karşı, bu haksızlık her kimden ve nereden gelirse gelsin yılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.

 


 

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER