ÖĞRETMENEVLERİ KAPATILDI ...

Türk Eğitim-Sen İst.9 Nolu Şb.Bşk.Enver DEMİR,İstanbulda bazı öğretmenevlerinin kapatılmasına tepki gösterdi.

ÖĞRETMENEVLERİ KAPATILDI ...
 Bir süre önce, kamudan.com int.sitesinde ve çeşitli yayın organlarında yayınlanan yazımda , İstanbul da kapatılma kararı alınan Öğretmenevleri konusunda  görüş ve düşüncelerimi belirtmiş ve ”Öğretmenevleri hangi kriterlere göre kapatılıp açılır “ diye de sormuştum.konuyla ilgili yazım; http://www.kamudan.com/ogretmenevleri-hangi-kriterlere-gore-kapatilip-acilir-enver-demir-6321.yazar
Yazıda konu edilen öğretmenevlerinden, Küçükçekmece, Beşiktaş, Ümraniye, Bakırköy, Öğretmenevlerinin, 23.10.2012 Salı günü itibarıyla kapatıldığı, Büyükçekmece, Silivri, Şişli, Kadıköy   öğretmenevleri konusunda  ise, Bakanlıktan cevap beklenmekte ve durumlarının Kurban Bayramından sonra netleşeceği söylenmektedir. Henüz kapatılmayan öğretmenevleriyle ilgili de,yukarıda sözettiğim yazımda belirttiğim gibi,siyasiler ve hatırlıların araya girmesiyle olumlu karar verilmesi de muhtemeldir.Bu öğretmenevleri kapatılırken,aynı özelliklere sahip bir öğretmenevinin Beylikdüzü İlçesinde açıldığını da yazmıştım. Buradan tekrar soruyorum,yetkililer gerçekten sağır değil iseler bu sefer mutlaka bir cevap vereceklerdir.Öğretmenevleri ihtiyaçsa neden kapatıyorsunuz ? İhtiyaç değilse, neden yenisini açıyorsunuz ?
Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenevlerinin kapatılması konusunda, ayrıca bir  kurnazlık yapmış ve kapatma kararları, eğitim çalışanlarının tatil için yollara koyulduğu, uzun bayram tatili arefesine denk getirilmiştir. Eğitim çalışanları bayram tatili dönüşünde, gidip çay-kahve içtikleri,arkadaşlarıyla vakit geçirdikleri öğretmenevlerinin kapatıldığını göreceklerdir.İnanıyorum ki,bu konuda sert bir tepki verilecektir.Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şubesi olarak,konuyu değerlendiriyoruz.İş kolumuzdaki diğer sendikalarla da görüşerek ortak bir tavır almamız konusunda işbirliği teklif edeceğiz.
İstanbulun her İlçesinde Öğretmenevi bulunması bir zarurettir. Hatta,bir de yetmez,bazı ilçelere birkaç tane açılması lazım.Kapatılan, Öğretmenevlerinin işletmesine İLKSAN ın talip olduğunu,İLKSAN Başkanının basına yaptığı açıklamalardan  biliyoruz.Milli Eğitim Bakanlığına Öğretmenevleri külfet getiriyorsa,taliplisi var. İstanbuldaki Öğretmenevlerinin işletmesini devredin İLKSAN a, bu külfetten de kurtulun.
Türk Eğitim-Sen olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna paylaşıyoruz.
                                                                                                                                                              Enver DEMİR
                                                                                                                                                             Türk Eğitim-Sen
                                                                                                                                                             İst.9 Nolu Şb.Bşk
Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER