MİLLİ EĞİTİM BAKANI MI ? KURS MÜDÜRÜ MÜ ?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI MI ? KURS MÜDÜRÜ MÜ ?
      MİLLİ EĞİTİM BAKANI MI ? KURS MÜDÜRÜ MÜ ?
      
       Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI göreve geldiği günden bu yana kamuoyunca dikkatle takip edilen bir Bakan. Bu çok doğal, çünkü; Milli Eğitim Bakanlığı, 850 bin civarında eğitim çalışanın görev yaptığı, Örgün eğitimde 62 bin civarında okul bu okullarda 17.5 milyon öğrencinin öğrenim gördüğü bir Bakanlık. Türkiye de standart aileler 4 kişi hesap edildiğine göre, neredeyse Türk toplumunun tamamına yakınına direk ya da dolaylı etki eden bir Bakanlık.
     Son günlerde, sendikalar başta olmak üzere,ziyaret ettiğimiz kurumlarda da sık sık şahit olduğumuz konuşma, Milli Eğitim Bakanı Sn.Nabi AVCI’ nın da, Milli Eğitim Bakanlığının iş ve işleyişinden bihaber,oraya temsilen oturtulmuş bir Bakan profili çizdiği şeklinde.Ziyaretine gidenlere,kendilerini iyi hissedeceği şeyler söyleyip yolcu ediyor. Burada,”iletişim uzmanı olması avantajını iyi kullanıyor” diyorlar.
     Ben de Sayın Bakanımızı, milli eğitim camiasında çok sık göremediğimiz kurs müdürlerine benzetiyorum. Bilindiği gibi, özellikle Özel Anaokullarında ve Motorlu Taşıtlar Sürücü Kurslarında, Kurs Müdürlüğü  kanuni zorunluluktur. Öğretmen emeklisi bir kurs müdürü atanır.(faal çalıştığı dönemde,yöneticilik yapıp yapmadığının bir önemi yoktur) Genel de bu müdürlerimizin adı var,kendileri ortalıkta yoktur.Onun için de çok sık görme imkanımız olmaz.Sayın Bakanımız da, kurs müdürleri gibi kanuni zorunluluk dolayısıyla o göreve getirilmiş,tonton,orada otursun,pek öyle işe güce karışmasın,işleri yürütüyor görüntüsü çizsin yeter…gibi bir profil ortaya koyuyor.
    Devasa sorunlar la boğuşan Milli  Eğitim Bakanlığı  ve  Milli Eğitim Camiası  böyle bir yönetim anlayışıyla ne kadar idare edilebilir, hep beraber göreceğiz. 
 
                                                                                                             Enver  DEMİR
Türk Eğitim-Sen İstanbul
9 Nolu Şube Başkanı                                                                                                           
 
 
Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nabi
nabi - 11 yıl Önce

15 gündür kılık-kıyafetle ilgili ortalık allak bullak ,herkes bir şey söylüyor ama söylemesi gerekenlerde gerçekten tuık yok...güzel bir yazı ve saptama olmuş...

oğuzhan
oğuzhan - 11 yıl Önce

doğru söze ne denir...

SIRADAKİ HABER