MEB'İN BU OKULLARDAN HABERİ VAR MI ?

Milli Eğitim Müdürlüklerinin Okullardan Haberi Var Mı?

MEB'İN BU OKULLARDAN HABERİ VAR MI ?

Özgür Eğitim Sen” olarak tespit ettiğimiz sorunlardan biri; milli eğitim müdürlüklerinin okullara karşı “Üç Maymun”u oynamalarıdır.


İlimizde milli eğitim müdürlüklerinin okullar ile koordinasyonunda ciddi zaafiyetler var. Milli eğitim müdürlüklerinin yöneticileri okulları çoğu zaman göstermelik, dostlar alışverişte görsün yaklaşımı ile ziyaret etmiş; birçok okulda eğitim öğretime başladığı tarihten bugüne bir tek milli eğitim müdürlüğünün yöneticisi tarafından ziyaret edilme şerefine nail olmamıştır.


Okullara yapılan ziyaretler göstermelik ve okulun çok dar bir alanı ile sınırlı tutulduğundan, okulların sorunları tespit edilmemiştir.


Okulları ziyarete giden yöneticiler, okul idareleri tarafından kendilerine sorun iletilmesinden genelde rahatsız olmuş, mümkünse sorunlar duymazdan gelinmiş; hallederiz(gelmez ayın çarşambası) kolaycılığına kaçılmıştır.


Yukarıdan saydığımız sebeplerden dolayı da bazı okullar yaşadıkları ciddi sorunları çözmede muhatap bulamamış, bulduğu muhataplar da sorunları çözmede ya yetersiz kalmış ya isteksiz davranmışlardır.
Bu yüzden de;


 Siverek Anadolu Öğretmen Lisesinin zemininde kantin bölgesinde yapılan duvarlar çatlamış, yıkılma tehlikesi var. Okul idaresinin bu sıkıntıyı ilettiği yöneticiler sorunu çözmüş mü? Ne gezer.

 Siverek Mustafa Kemal Lisesinin en üst katının tavanı akan sulardan iyice kirlenmiş, erkek tuvaleti yıkık dökük berbat, haberdar olan var mı? Yok.

 Siverek İmam Hatip Okulunun iki binası var, ikisine de okul demek mümkün değil. Okulla ilgilenen yetkili var mı? Yok.

 Suruç IMKB Lisesi(Hacı Mahmut Yavuz IMKB Lisesi) 2008 yılında kurulduğundan beri 1. kat ve bodrumda elektrik arızası yaşıyor ve bugüne kadar çözüme kavuşturamamış. Umursayan var mı? Yok.

 Merkez Külünçe İlk/Ortaokulu taşımalı okulunun bahçesinde denetimsiz elektrik trafosu var. Tehlike saçıyor. Süleymaniye Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesindeki trafo gibi patladığında mı yetkililer duyarlılık gösterecek?

 Merkez Ulubağ İlk/Ortaokulunun öğrencileri okullarının önü TEDAŞ tarafından aydınlatılmadığı için kış aylarında karanlıkta yola çıkıp servislerine binmeye çalışıyor. Okul müdürünün çabaları sonucu TEDAŞ ET-Balık kurumun yakınlarında bulunan, İndirici diye tabir edilen bir yere yetki vermiş. Ama oradaki yetkili keyfi davranıp okul müdürüne işi yaptırmaya çalışıyor. Soruna duyarlılık göstereni bırakın, haberdar olan var mı? Hiç sanmıyorum.

 Vatan İlk/Ortaokulunun birçok yeri dökülüyor. Çok geniş bir alanı boşu boşuna kaplayan eski bir okul. O geniş alan çok daha verimli kullanılır hale getirilebilir. Planlayan var mı? Yetkililerin tüm okulları gözden geçirip daha verimli kullanma çalışmaları ve planlamaları var mı? Varsa da yine dostlar alışverişte görsün mantığı ile planlanmıştır.


Süleymaniye Anadolu İmam Hatip lisesinin rogar ve kanalizasyon sistemi olmadığından, tuvalet giderlerinin fosseptik çukura dökülmesi, Eyyübiye İmam Hatip Lisesinin Selçuklu ek binasının tuvaletlerin bir çoğunun damlaması, bodrumun kullanılmaz halde olması ve tuvaletlere asmolitlerin takılmaması vb. burada sayamayacağımız nice sorunlarla, okullar ve idareleri boğuşmak zorunda kalıyor.


Özgür Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Müdürlüklerinin okullara karşı “kör, sağır ve dilsizi” oynamayı bırakıp, okulları belli periyotlar ile ziyaret etmelerini, okullar idarelerinden, her alanda yaşadıkları sorunlar ile ilgili rapor almalarını, bu raporları milli eğitim müdürlüklerinde oluşturulan bir komisyona sunmalarını ve bu komisyonun bu sorunların çözümünde aktif rol almasını talep ediyoruz.
Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

Abdulgani Demir
Şanlıurfa Özgür Eğitim Sen Temsilcisi

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER