MEB'DEN USTA ÖĞRETİCİLER İÇİN CEVAP GELDİ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm kurumlarında, mesleki eğitimdeki öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla usta öğreticiler çalıştırılmaktadır.

MEB'DEN USTA ÖĞRETİCİLER İÇİN CEVAP GELDİ
1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu uyarınca usta öğretici olarak atanan, fiilen eğitim-öğretim görevi yapan, öğretmenlerin görev ve sorumluluğu ile çalışan, buna karşılık, genel idari hizmetler sınıfında değerlendirilerek, eğitim-öğretim tazminatı, tatil, derece ilerlemesi gibi haklardan mahrum bırakılan usta öğreticilerin özlük haklarının eğitim-öğretim hizmetleri sınıfı dahilinde değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda, Türk Eğitim Sen olarak gereken çalışmaların yapılması ve mağduriyetlerin giderilmesi için Bakanlığa resmi bir yazı ile başvuruda bulunmuştuk.

            Bakanlıktan gönderilen cevabi yazıda usta öğreticilerin eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında görev yapmadığından özlük haklarının eğitim öğretim hizmetleri sınıfında değerlendirilmesinin mümkün olmadığı ve MEB Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile belirlenen şartları taşımaları halinde usta öğreticilerinde öğretmenliğe atanmalarının mümkün olduğu belirtilmiştir.

BELGENİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER