MEB HER EŞ DURUMU TAYİNLERİNDE AİLELERİN HAYATINA ARTIK DİNAMİT KOYMAMALIDIR

Türk Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Bahattin BİÇER özür dönemi tayinleri ile ilgili açıklama yaptı

MEB HER  EŞ DURUMU TAYİNLERİNDE AİLELERİN HAYATINA ARTIK DİNAMİT KOYMAMALIDIR
MEB HER  EŞ DURUMU TAYİNLERİNDE AİLELERİN HAYATINA ARTIK DİNAMİT KOYMAMALIDIR
 
 
     .İl başkanı Bahattin BİÇER sözlerine bir özür dönemi tayini faciasını daha geride bırakmak üzere olduklarını ancak çözüm mekanizması olan MEB'in her şeyi düzeltmek bir tarafa daha da karmaşık hale getirdiğini belirterek binlerce öğretmenin eş durumundan mağdur olduğunu ve bu öğretmenlerin eşlerinden ve çocuklarından aylarca ayrı kalacaklarını , MEB'nın  artık İl ve İlçe emri ile bu durumu çözeceğini yoksa sorunların çığ gibi artarak devam edeceğini, insanların bu yüzden aile hayatlarının perişan olduğunu eşlerin ayrı illerde oldukları için aile içi huzursuzlukların arttığını ve bu noktada yaşanacak vebalin MEB'in olacağını ; eğer MEB çözemiyoruz derse direk görevi bırakmaları gerektiğini ve bu görevi layıkıyla yapacak insanların bulunduğunu belirtti.Bahattin BİÇER MEB'nın eşlerinden ayrı kalacak öğretmenleri bildiğini ancak önemsemediğini ve MEB Bakanı Sayın Nabi AVCI'nın bununla ilgilenmek yerine gereksiz yere dersane polemiğine girdiğini Sayın Bakana bir eğitim çalışanı olarak önce kendi personelinin sorunlarına odaklanması ve çözmesi gerektiğini belirtti.
          İl başkanı sözlerini Türk Eğitim-Sen olarak her yıl eş durumu mağduru öğretmenler için eylem yaptıklarını ve bu durumda olan öğretmenler için yine yapabileceklerini ancak sayıları 10 bini bulan mağdur öğretmenlerin kendi davalarına sahip çıkmaları gerektiğini bu konuda adım atmalarını isteyerek birlikten kuvvet doğacağını ve bu sayede MEB'nın kendi çalışanına kör bakamayacağını,kör baktığı öğretmenlerin bu toplumun temeli olduğunu ,öğretmenine değer vermeyen öğretmeninin sıkıntısını çözmeyen milletlerin varlığını sürdüremeyeceğini belirterek son verdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tayfun SARAY
Tayfun SARAY - 11 yıl Önce

Bir an evvel yapılan yanlıştan dönülmesi verilen sözlerin tutulması gerekli Syn. Müsteşar Yusuf TEKİN televizyonda canlı yayında il dışında kimseyi mağdur etmeyeceklerini açıklamıştı. Sözünü tutmasını istiyoruz! #il_ilçe_emri istiyoruz.

SIRADAKİ HABER