KONCUK, AVCI'YI AĞIR ELEŞTİRDİ

Yeni yayımlanan MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine de değinen Koncuk, yönetmeliği garabet olarak nitelendirdi ve şunları söyledi.

KONCUK, AVCI'YI AĞIR ELEŞTİRDİ
Böyle ahlaksızca yöntemlerle diğer insanların umudu yok ediliyor. Adil olan bir Milli Eğitim Bakanı bunu yapar mı? Eğer gerçekten adil ise yapmaz.

Yeni yayımlanan MEB Yönetici Atama Yönetmeliğine de değinen Koncuk, yönetmeliği garabet olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: “Çok garabet bir yönetmelik ile karşı karşıyayız. İyi bir yönetmelik beklemiyordum, ama bu kadar kötü olacağını da düşünmüyordum. Yönetici Atama yönetmeliği çok acemice hazırlanmış. Bu yönetmelik nedeniyle uygulamada birçok problemle karşı karşıya kalacağız.

Yönetici adayları emek vererek yazılı sınava hazırlanacak, bu sınav için para harcayacak, umutla yönetici olmayı bekleyecek; ama başka saiklerle hareket edilmesi nedeniyle, başkaları yöneticilik makamına gelecek. Keşke dürüst, namuslu olsalar da, ‘listeyi verelim, bizim isteğimiz adamlar yönetici olsun' deseler. Böylece sınava hazırlanan diğer insanlara eziyet etmemiş olurlar. Bu daha namuslu bir davranıştır.”

Dürüst olun, şerefli olun, namuslu olun” diyen Koncuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böyle ahlaksızca yöntemlerle diğer insanların umudu yok ediliyor. Adil olan bir Milli Eğitim Bakanı bunu yapar mı? Eğer gerçekten adil ise yapmaz.

Kendisini ziyaretimizde diyalogdan yana bir tavır sergiliyor, ancak daha sonra bu görüntüye yakışmayacak uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. ‘Bakan yanıltıldı' diyorlar. Bakan olmuşsa, yanılmayacak. Sayın Bakanı kaç kez ikaz ettim. Şayet bu yönetmeliğin altına imza atıyorsan, sorumlusu da sensin demektir. Türk Eğitim-Sen doğruları söylediği zaman muhalif oluyor. Buradan soruyorum: Doğruları söylemeyelim mi? Ben bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisiysem, elbette doğruları söyleyeceğim” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÖMER UÇAR
ÖMER UÇAR - 11 yıl Önce

Tamamen kendi yandaşlarını atayabilecekleri bir yönetmelik.Haktan adaletten bahsedenlerin bunu yapmasını anlamak mümkün değil.Evet 2005 yılına kadar sınav yoktu ve müdürler ve md.Yrd.ları tamamen o zamanki iktidara yakın isimlerden seçiliyordu bu zaten yanlıştı ama sınavı getiren iktidarın aynı yanlışa düşmesi anlaşılır gibi değil.Adaletli hiç değil.Adaletin olmadığı yerde meydan nabza göre şerbet verenlere kalır.Sınavı kazanan , mülakattanda bir şekilde geçen ama valinin atamadığı insanların hakkını nasıl ödeyecekler bakalım...

SIRADAKİ HABER