İL İÇİ SIRALAR YENİDEN ÇALIŞTIRILMALIDIR...

Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanlığı’nın Norm Fazlası öğretmenlerle ilgili yapmış olduğu Basın Açıklamasıdır.

İL İÇİ SIRALAR YENİDEN ÇALIŞTIRILMALIDIR...
        2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 1 ve 5. sınıflarda uygulamaya başlanılarak kademeli olarak geçilecek olan yeni eğitim modeli sınıf öğretmenlerimizin norm fazlası durumuna düşmelerine neden olmuştur. Sisteme geçiş sürecinde Türk Eğitim Sen olarak hemen her platformda 50 bin sınıf öğretmenimizin norm fazlası durumuna düşeceğini söylememize rağmen bu doğrumuz bir inat uğruna kabul görmeyerek sistem geçişi yapılmıştır.
            Sistemin işleyişi ile ilgili iş ve işlemler maalesef yaz ayları boş geçirilerek okulların açılmasına yakın bir zamana kadar beklenilmiştir. Ağustos ayı içerisinde öğretmenlerin il içi yer değiştirme işlemleri yapılmış, devamında iller arası yer değiştirmeler, özür gurubu yer değiştirmeleri derken okulların eğitim öğretime başlaması ile birlikte sistem oturmadan sisteme geçiş süreci başlamıştır.
            Özür gurubu yer değişikliklerinde eğitim özrü, sağlık özrü gibi özür guruplarının kılavuzdan çıkarılması yeni sorunlara neden olmuştur. Yine yıllardır uygulanmakta olan İl Emri uygulanmasının kaldırılması da daha farklı yeni sorunların oluşmasına neden olmuştur. Ayrıca eş durumundan yer değiştirmelerde yaşanan sıkıntılar ve mağduriyetler sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı alan değişikliği yoluna gitmiştir. Alan değişikliği işlemleri sonucunda 42 bin sınıf öğretmeni çeşitli branşlara geçmişlerdir. Alan değişikliği yolu ile sınıf öğretmenlerinin oluşan norm fazlalığı eritilmeye çalışılmıştır. Ancak bu durum da sistem de yeni sıkıntıların oluşmasına sebebiyet verecektir. Önümüzdeki yıllarda branş öğretmenlerimizin norm fazlalıkları söz konusu olacaktır.
            Tüm bu süreçlerde illerimizde norm fazlası durumundaki öğretmenlerimizin özellikle okul yöneticilerimizin gayretleriyle ve bin bir zahmetle oluşturulan yeni dersliklerde derse girmeleri sağlanılmıştır. Ancak tüm bu gelişmeler norm fazlası durumundaki öğretmenlerimizin sınıflarına huzur içerisinde girmelerine engel teşkil eden durumların ortadan kalkmasını sağlayamamıştır.
            Ağustos ayı içerisinde yapılan il içi yer değiştirmelerin alan değişiklikleri işlemlerinin tamamlanmasından sonra yeniden çalıştırılması tüm eğitim çalışanlarının ortak talebi durumuna gelmiştir. Türk eğitim Sen olarak 04.10.2012 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı başvuruda bulunduk.
            İlimizde 17.10.2012 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden ilçelerinde görevli norm fazlası durumundaki öğretmenlerin tespitine yönelik bir çalışma istenilmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından norm fazlası öğretmenlerle ilgili bilgiler İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Ancak Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarımıza gönderilen 18.10.2012 tarih ve 02-903/21440 sayılı yazıda öğretmenlerin görevli oldukları okullarda kadroya geçip geçmeyi istemediklerini belirtir bir dilekçe istenilmiştir. Öğretmenler “ Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği “ çerçevesinde yer değiştirme işlemlerine tabii iken bu yazı özellikle bayram öncesinde eğitim çalışanları arasında huzursuzluklara yol açmıştır.
            İlimizdeki norm fazlası öğretmenlerin alan değişikliği sonrası oluşan yeni durum sonrasında ivedi olarak talebimizde dile getirdiğimiz İl İçi sıraların yeniden çalıştırılması ya da bu gerçekleştirilemediği taktirde il içinde öğretmenlerimize yeniden bir yer değiştirme işlemi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir çalışma yapması eğitim sistemimizin içinde bulunduğu duruma bir çözüm yolu olarak görülmektedir.
            Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ayça
ayça - 12 yıl Önce

kesinlikle il içi çalışsın sınıflara ücretli öğretmenler giriyor çoğu fizikçı yada tarihçi hiçbirşey yapamıyorlar yazık çocuklara yazık eğitime

SIRADAKİ HABER