HİKMET ÇOLAK BİR KERE DE BİZİ ŞAŞIRT !

MEB ile son günlerde il mi, hizmet bölgesi mi tartışması yaşadık.Bir çok bürokratla görüşmeler yaptık, yazılı başvurularda bulunduk, ağır yazılarla bürokratları eleştirdik. MEB sonunda hizmet bölgesinden, il değil, bölge anlaşılacağı konusunda illere mail gönderdi.

HİKMET ÇOLAK BİR KERE DE BİZİ ŞAŞIRT !


 

   
Problem bitti diye sevinirken, bu defa da aynı hizmet alanı olacak dayatması ile karşı karşıya kalan ve illerarası tayin isteyemeyen öğretmenler oluştu. Örnek olarak Manisa ilinde, sözleşmeli öğretmen olarak görev yaparken, kadrolu öğretmen olarak Manisa ilinin bir başka ilçesine yer değiştiren öğretmene, hayır sen tayin isteyemezsin, sen sözleşmeli iken şu ilçedeydin, şimdi şu tip ilçedesin, bu ilçeler aynı tipte değil, diyerek tayin hakkı vermediler. Halbuki, kılavuzda getirilen şart, aynı hizmet bölgesinde görev yapıyor olmak, aynı hizmet alanında veya aynı tip ilçede değil.
Bu yazıyı yazmak bundan sonra bu öğretmenlerin mağduriyetini gidermeyecektir, bunu biliyoruz. Bu öğretmenlerimiz şahsi davalar açarak haklarını aramalıdır.Bu haksızlığı sineye çekmemelidir.Türk Eğitim Sen avukatları onlara hukuki destek verecektir.Gerekirse, genel merkez avukatlarımız da dava açmaları konusunda bu mağdur öğretmenlere destek verebilir.
Bu yazıyı yazmaktaki esas amacımız, Milli Eğitim Bakanlığına hakim hale gelen mantaliteyi gözler önüne sermektedir.Kılavuzda açıkça verilen bir hakkı kullanmak için günlerce uğraşacaksınız, tam hallettik derken başka problemlerle karşı karşıya kalacaksınız. Milli Eğitim Bakanlığı son yıllarda neredeyse tüm değerlendirmelerinde, yorumlarını öğretmenlerin aleyhine olacak şekilde yapmaktadır. Bu anlayış, istisnalar hariç tüm bakanlık bürokratlarınca kabul görmektedir. Bilhassa, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü neredeyse tüm iş ve işlemlerinde öğretmenlerin aleyhine olacak kararlar almaktadır.
Esasen, öğretmenlerin yararına olacak pek çok basit konu, tamamen öğretmenlerin zararına olacak şekilde değerlendirilmektedir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Genel Müdür Hikmet Çolak önderliğinde, problem çözen değil, öğretmen için problem üreten bir hal almıştır. Türk Eğitim Sen’in resmi internet sitesi olan, bu site başta olmak üzere, pek çok haber sitesi MEB’in uygulamaları ile ilgili bir çok haber ve yorum yapmaktadır. Ancak, Genel Müdür Hikmet Çolak, bugüne kadar bizi şaşırtmayı başaracak, doğru bir adım atamamıştır.
Doğru dürüst kılavuz yayınlayamayan, yayınladığı kılavuza uymamak için bin bir gayret sarf eden, öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini bugüne kadar yayınlayamayan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Hikmet Çolak artık kabak tadı vermiştir. Tüm eleştirilere kapalı hale gelen bu brim, İnsan Kaynaklarını İsraf Genel Müdürlüğü haline dönüşmek üzeredir.
Türk Eğitim Sen olarak, başta Genel Müdür Hikmet Çolak olmak üzere, genel müdürlük bünyesinde karar alma mekanizmalarında görev yapanlara tavsiyemiz,  empati yaparak, insan merkezli düşünmeleridir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü problem çözen bir genel müdürlük olmaya namzet olmalıdır. Her yanlış değerlendirmenin kaç öğretmenin mağduriyetine sebep olduğunu hesap ederek karar vermeleridir.
Türk Eğitim Sen’in resmi internet sitesi olan bu site, bir kişi dahi mağdur olsa, bunu kamuoyuna taşıyacak, mağdur edenleri de teşhir etmeye devam edecektir. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve MEB’in diğer genel müdürlükleri her uygulamasında öğretmeni huzurlu ve mutlu kılmayı esas almalıdır. Hangi makamda olursanız olun, hiç kimsenin öğretmenlerin ve diğer eğitim çalışanlarının mevzuattan doğan haklarını gasp etme yetkisi olamaz. Şunu da aklınızdan çıkarmayın Türk Eğitim Sen başta olmak üzere, bir çok sorumlu kişi ve kurum her yaptığınızı takip etmektedir.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’le birlikte iyice yoğunlaşan, öğretmen ve eğitim çalışanlarına yönelik bu hasmane tutum ve davranışların artık son bulmasını diliyoruz. Şeyh Edebali’nin meşhur sözü kulaklarınıza küpe olsun, “Unutma ki, yükseklerde yer tutanlar  aşağıdakiler kadar güvende değildir.”
TÜRK EĞİTİM SEN GENEL MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER