HANİ 'ALO 147' ŞİKAYET HATTI DEĞİLDİ?

Türk Eğitim Sen2den ALO 147 şikayeti

HANİ 'ALO 147' ŞİKAYET HATTI DEĞİLDİ?

Türk Eğitim-Sen’den Yapılan Açıklama: Bilindiği üzere, Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz 25.01.2012 tarihli yazımızda, MEB’in 06.01.2012 tarih ve 2012/02 sayılı Genelgesi ile 01.03.2012 tarihinden itibaren hizmete giren “Alo 147″ hattının suistimale açık olduğunu, soyut ve asılsız şikayetler sebebiyle öğretmenlerimizin mağduriyetine yol açabileceğini belirterek, Bakanlıktan Genelge’nin iptalini talep etmiştik. Bakanlığın 16.02.2012 tarihli cevabi yazısında ise; Alo 147 hattının öğretmenlerin performanslarını değerlendirmeye yönelik olmadığı ve suistimallerin engellenmesi için gerekli tedbirlerin alındığı belirtilmişti. Ancak ne yazık ki uygulamada Bakanlığın açıklamasına aykırı durumlar ortaya çıkmaktadır.
Bakanlığın Alo 147 hattının öğretmenlerin performansını değerlendirmeye yönelik olmadığı ve her türlü tedbirin alındığı yönündeki açıklamasına rağmen, Alo 147 hattına öğretmenlerimiz hakkında isimsiz şikayetler ulaşmakta ve bu şikayetler idareler tarafından ciddiye alınarak soruşturma işlemleri başlatılmaktadır. Nitekim Kastamonu İli Araç İlçesi Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu Müdürlüğünde görevli bir öğretmenimiz hakkında gelen isimsiz şikayet üzerine hakkında işlem başlatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız.
Türk Eğitim-Sen olarak, her türlü suistimale açık olan, öğretmenlerimizin çalışma huzurunun bozulmasına ve mağduriyetine neden olan bu uygulamaya karşı sessiz kalabilmemiz mümkün değildir. Bu sebeple, Bakanlığa yeniden yazı göndererek, 06.01.2012 tarih ve 2012/02 sayılı Genelge’nin iptalini, ALO 147 İhbar Hattının kaldırılmasını ve bu hatta gelen şikayetler üzerine hakkında soruşturma açılan eğitim personeli hakkındaki soruşturma işlemlerinin geri alınmasını talep ettik.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

Abdulhamit zamanındaki gibi oluyor. herkes ehrkesi şikayet edecek. Kominist Rusya da da öyle değilmiydi. oğlu babasını şikayet ederdi. ne oldu. kminizm kendi kendini yedi. işte bu da böyle olacak. bu tur faaliyetler bir gün bunu ortaya koyanları yiyecek.

OYNAMAYIN
OYNAMAYIN - 12 yıl Önce

KİMSENİN EKMEĞİLE OYNAMAYIN SEN Dİ KA LARRR

Kamil can
Kamil can - 12 yıl Önce

Suçsuz iseniz eğer, panik yapmanıza gerek varmı ?

SIRADAKİ HABER