GÜNDOĞDU'DAN BAKAN DİNÇER'E AĞIR SÖZLER !

Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Disiplin Kurulu, Şube Denetleme Kurulu, Şube Kadınlar Komisyonu, Şubeye bağlı (Adalar, Kartal, Maltepe, Pendik, Sultanbeyli ve Tuzla) ilçelerin temsilciliklerinin yanı sıra, Genel Başkan Ahmet Gündoğdu ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı katıldılar.

GÜNDOĞDU'DAN BAKAN DİNÇER'E AĞIR SÖZLER !
 
                Eğitim-Bir Sen İstanbul 4 No.lu Şube Başkanı Talat Yavuz kısa bir selamlama konuşması yaptı. Yavuz; ’’Bizim sendikal mücadelemiz insanca yaşamak, hakça paylaşmak içindir. Uzun ve zahmetli bir yolda olduğumuzun farkındayız. Üzerimizdeki tüm yasakların kalkması, özgürlüklerimizi kazanmak için yeniden bedel ödemeye hazırız. Şube yönetimi olarak eksiklerimizi gözden geçirip startımızı verdik. Bu akşam Genel Başkanımızın vereceği motivasyonla alanlara inip çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ dedi.
 
                Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu yaptığı konuşmada sendikal mücadelenin tarihçesini özetledikten sonra güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
                Gündoğdu; ‘’Öncelikle kurucu Genel Başkanımız M. Akif İnandan Erol Battal’a kadar hizmet edip, adanmışlıklarıyla aramızdan ayrılan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Allah Erbakan Hocaya da rahmet eylesin. İşçi sendikacılığında etkinliği gördüğü için Eğitim-Bir Sen ve Memur Sen’in temelini attırmıştı.’’ dedi.
 
                Gündoğdu konuşmasını şöyle sürdürdü; ‘’Hz. Musayı, Hz. İsayı sevdiğini söyleyenlerin onların kardeşi olan Hz. Muhammed’e dil uzatmaları tesadüfî değildir. Kapitalizmi siyonizmin sponsor’u olarak görenler, Peygamberimize hakaretten geri durmuyorlar. Düne kadar Esedle Başbakanın  yakınlığını görüyorduk. Ortadoğu da Arz-ı Mev’ud emellerini gerçekleştirmek için Şii-Sunni kargaşası-çatışması çıkartmak istiyorlar. Tarihte ilk ırkçı terörist şeytan, ilk hasiste Habil’dir. Bugün Habil’in misyonunu üstlenenleri düşündüğümüzde sendikaların misyonunu daha iyi anlarız.’’ dedi.
 
                Konuşmasında Toplu Sözleşme sürecine de değinen Gündoğdu; ‘’Halkı ve öğrencileri cezalandırmak için eylem yapmadık. Bunu bize mecbur edenleri mahçup etmek için yaptık. Mehmet Şimşek hala bize zarar veriyor. Şimşek çıktı dedi ki; Ahmet Bey, % 50 oy almışız. Memur maaşlarını biz belirleyemeyeceğiz mi? Memura zam yaparsak yatırımlar durur. Köylünün yolunu yapamayız diyor. Memura şaşı bakıyor. Diğer taraftan da zamlar fırtına gibi yağıyor.’’ Şeklinde konuştu.
 
                Gündoğdu Ömer Dinçer’in üslup ve söylemlerini de eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Cumhuriyet tarihinin inanç bakımından en bizden bakanı olmasına rağmen, üslûp ve söylemleri bakımından bize en yabancı bakanı. ‘öğretmen sen çalışmıyorsun, idareci sen de hırsızlık işareti görüyorum…’ Bu bakış sakat bakıştır. Ömer’e kızgınlığınız, sisteme (4+4+4 ü kastederek) kızgınlığa dönüşmesin.’’ dedi.
 
                Konuşmasında başörtüsü konusuna da değinen Gündoğdu; ‘’Sendikalar üyesinin hak ve menfaatleri için vardır. Ötelerin ötesine yolculukta araçlar amaca hizmet ettiği ölçüde iyidir. İnsana hizmet için Müslüman olmaya gerek yok. Ben başörtülü öğretmen için değil, başörtüsü için mücadele veriyorum. Mücadelemiz, hak ve özgürlük merkezlidir. Başörtüsü nedeniyle uyarı, kınama gibi ceza almış olanların durumunu idari mahkemelere, oradan da yüksek mahkemelere taşıyacağız.’’ dedi.
 
                Gündoğdu konuşmasının son bölümünde de; ‘’Bugünden sonra yapmamız gerekenler; *Bizim şu anda 231 bin olan üye sayımızı 280 bin’e çıkarmak. * Gençlik Projesi. Genç Memur Sen Projesi. 35 yaşın altındakileri bu proje kapsamına almak. *Devlet Dairelerinde ve Mecliste başörtü serbestliğinin sağlanması. Kadın erkek eşitliğine yönelik çalışmaların kayda değer olmasına karşın kadın-kadın eşitliliğinin sağlanması bakımından bir ilerleme sağlanamadı. Bu çerçevede kamuda başörtülü görev yapmayı mümkün kılan, mecliste başörtülü kadınların yer almasını sağlayan, kadınların başörtüsüyle eğitim hakkından yararlanmasına imkân veren ve bütün bunları teminat altına alan yasal ve anayasal düzenlemelerin, milletin haklı ve ortak beklentisidir. Bu arada ek ödeme talebimizde de ısrar ediyoruz.‘’ şeklinde konuştu.
 
Öğretmenlerin Yeni Sorunlar Yaşamaması İçin Gayret Göstereceğiz
 
                Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı divan üyelerinin çeşitli konulara ilişkin sorularını cevapladı.
 
                ‘’2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Liselerine dönüştürülen okulların önümüzdeki günlerde normlarının belirlenmesiyle halen bu okullarda senelerdir görev yapan öğretmenlerin tedirginlik yaşadıkları, sınava giren-girmeyen öğretmen ayrımı yapılarak her yeni Anadolu lisesine dönüşen okuldan 10-15 öğretmenin norm fazlası duruma düşürülerek sıkıntı yaşayacaklar mı? Her ilçeden 4-5 civarında normal Lisenin Anadolu Lisesine dönüştüğü dolayısıyla bu uygulamadan çok sayıda öğretmenin etkileneceği, zaten gelecek sene hiç normal lise kalmayacağına göre öğretim yılının ortasında yeni bir sorun mu yaşanacak?’’ şeklindeki soruya Çakırcı;
 
                ‘’Biz daha önce bu konudaki önerilerimizi bakanlık yetkililerine ilettik. Yeni dönüşen Anadolu Liselerinde halen çalışan sınav kazanmış olan öğretmenlere öncelik tanınsın, diğerleri de hizmet puanına göre öncelik tanınarak aynı okullarda devam etsin. Şeklindeki görüşlerimizi iletmiştik.  Bu konuda Bakanlık yetkilileriyle görüşmelerimizi sürdüreceğiz. Öğretim yılı ortasında yeni sorunların, yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için gereken gayreti göstereceğiz.’’ dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER