GÜMRÜK ÇALIŞANLARI ÜVEY EVLAT MI ?

GÜMRÜK ÇALIŞANLARI ÜVEY EVLAT MI ?
 TÜRK BÜRO-SEN TEKİRDAĞ ŞUBESİ NİN  DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI
GÜMRÜK ÇALIŞANLARINA YIPRANMA HAKKI İSTİYORUZ.
Kamu görevleri arasında Gümrük Memurlarının önemli bir yeri bulunmakta, stratejik bir öneme sahip, binlerce yıldır göç yollarının ve ticaretin geçiş noktası olan Türkiye'nin coğrafyasında gümrüklerin ülkenin vitrinidir. Gümrüklerde yaşanan her türlü olumsuzluğun ülkenin imajını derinden etkilediğini, bu nedenle Türkiye'nin imajını temsil eden gümrük çalışanlarının çalışma şartları düzeltilmelidir.  "Bu temel ilkeye rağmen şimdiye kadar gümrük çalışanlarının Mali, özlük ve sosyal haklarında hak ettikleri bir düzenleme olmadığı gibi, sürekli mevzuat değişikliği, gümrük çalışanlarına yöneltilen haksız ithamlar ile çalışma motivasyonları ortadan kaldırılmakta, yer değişikliği endişesi ile karşı karşıya kalan çalışanlar çalışma isteğini kaybetmektedirler. Devletin vitrini olan gümrük kapılarında yaşatılan bu tablo günümüz Türkiye'sine yakışmamaktadır"
GÜMRÜK ÇALIŞANLARI ÜVEY EVLAT DEĞİL
-Sendikamızca yıllarca; yetkililere gümrük çalışanlarını sorunları iletilmiştir, maalesef zor şartlarda görev yapan, can güvenlikleri tehdit altında bulunan her an karalanma, yolsuzluk, kaçakçılık ithamı korkusuyla görev yapan çalışanların sorunları görmezden gelinmiş, üveye evlat muamelesi bu çalışanlara hak olarak görülmüştür.
-Türk Büro-Sen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları'nın "Yıpranma Hakkı" talebini gündeme taşıdık. Sarp Sınır Kapısı önünde yeni üniformaları ile iki Gümrük Çalışanın yer aldığı afişte, Hamdi Furtana' ya yaptırılan kıyafetlerin geçtiğimiz günlerde Bakanlık tarafından düzenlenen defile ile tanıtıldığını hatırlatırız. Modaya uygun kıyafetleri giydirince çalışanların sorunları son bulmuyor. Gümrükler, ülkelerin dünyaya açılan pencereleridir. Gümrüklerdeki her türlü olumsuzluk, ülkemizin imajını olumsuz yönde etkileyecektir. Dolayısıyla işleyişte gerekli olan mükemmelliği yakalamanın yolu da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları'nın sorunlarını çözmekten geçecektir. Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerine ve Gazetecilere tanınan "Yıpranma Hakkı'nı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çalışanları'nın da hak ettiğini düşünüyoruz ve Dünya Gümrük Günü'nde bu hakkın verilmesini istiyoruz.

Adnan GÜREL
Türk Büro-Sen Tekirdağ Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER