GÜMRÜK ÇALIŞANLARI MAĞDUR OLMASIN DİYE DAVA AÇTILAR !

BÜRO MEMUR-SEN GÜMRÜK ÇALIŞANLARININ MAĞDUR OLMAMASI İÇİN DAVA AÇTI

GÜMRÜK ÇALIŞANLARI MAĞDUR OLMASIN DİYE DAVA AÇTILAR !
 
Büro Memur-Sen, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı çalışanlarını mağdur eden bakanlığın atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin geçici 6’ıncı maddesinin iptali için dava açtı.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 23 Ağustos’ta yaptığı atamaların ardından çalışanlar mağdur oldu. Büro Memur-Sen bakanlıkta yaptığını görüşmeler sonucunda atamaların durdurulmasını sağlayarak mağduriyetin önüne geçti. Bir daha atamalarla ilgili mağduriyet yaşanmamasını isteyen Büro Memur-Sen, bakanlığın atama ve yer değiştirme yönetmeliğinin geçici 6’ıncı maddesinin iptali için dava açtı.
 
Yönetmeliğin geçici 6’ıncı maddesinde “Bir hizmet alanındaki personelin ihtiyaçtan fazla olması halinde, hizmet bölgesi çalışma süresini tamamlamamış olanlardan başka yere atanmak isteyenlerin talepleri değerlendirilir; bu sayı yeterli değilse hangi personelin atanacağı hizmet süresine göre tespit edilerek, öncelikle aynı bölge içinde olmak üzere atamaları kurulca yapılır” denildiğini belirten Büro Memur-Sen, açtığı davada “İlgili maddenin içeriği geçici madde olarak düzenlenmeyecek bir içerik olup, düzenlemede geçici bir durumu değil, tüm yer değiştirmelere yönelik bir düzenleme yapılmıştır. Yeni kabul edilen hüküm ile getirilen düzenleme uygulamaya başlayıncaya veya yürürlüğe girinceye kadar geçecek süre içinde yapılacak işlem ve düzenlemeler ya da uyulacak ilke ve kurallar ile daha önceki düzenlemelerden doğan hakların korunmasına ilişkin hususlar ve benzeri geçiş hükümleri geçici maddelerle düzenlenir. Geçici maddelerin belirtilen bu niteliklerinden dolayı geçici maddelerde, devamlı nitelik taşıyan hükümlere yer verilmemelidir. Bu yönden yapılan düzenlemenin geçici madde içeriğine girmemesinden dolayı iptali gerekmektedir” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali saf
ali saf - 12 yıl Önce

SIRADAKİ HABER