ERÖZGÜN; TÜM SAĞLIK-SEN'DE GÜVEN TAZELEDİ

Tüm Sağlık-Sen 2. Olağan Genel Kurulu Ankara’da Sağlık-İş Genel Merkezi kongre salonunda gerçekleşti

ERÖZGÜN; TÜM SAĞLIK-SEN'DE GÜVEN TAZELEDİ
 Genel Kurulda tek aday olan mevcut Genel Başkan Okay Erözgün güven tazeledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun kutlama mesajı gönderdiği kongreye çok sayıda Bakanlardan, Milletvekillerinden, siyasilerden, sendikalardan ve sivil toplum kuruluşlarından kutlama telgraflar yağdı.
 
Genel Kurul’a AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, Siyasi Parti Temsilcileri, Sendika Yöneticileri, Büyükelçiliklerinden ataşeler ve Tüm Sağlık-Sen üyeleri katıldı.
 
Tüm Sağlık- Sen Genel Başkanı Erözgün’ün gündeminde sendikalaşma ve örgütlülük vardı.
Erözgün, Türkiye’de sendikalaşma oranlarında düşüş yaşandığına dikkat çekerek sendikalı olmak ve özellikle özgür sendikalı olmak çalışanlara büyük kazanımlar sağlar” ifadesini kullandı.
 
Kongrede konuşan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, Suriye ile gergin olan ilişkilerimizin bir an önce yoluna girmesi gerektiğini söyledi. Erözgün, Türkiye hiçbir ülkenin maşası olmamalı ve komşu ülkeleriyle bir barış içinde yaşamalı dedi. Erözgün savaşın ekonomik boyutlarına da değinerek “ savaş en çok fakirleri vuracak” dedi.
 
Erözgün, son olarak doğalgaza ve elektriğe yapılan zamlarla kamu çalışanlarının bellerinin büküldüğünü vurguladı ve kamu çalışanlarına da yapılan zam oranında iyileştirmeler yapılmasını istedi.
 
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, görevleri başlarında hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının da şehitlik kapsamına alınması için Sağlık Bakanına talepte bulunduklarını ve bu taleplerinin gerçekleşeceğini söyledi. Erözgün taleplerinin sadece şehitlik belgesi olmadığını, şehit yakınlarının da şehitlik haklarından yararlanması gerektiğini belirtti.
 
Tüm Sağlık-Sen 2. Olağan kongresinde tek aday olan Okay Erözgün yeniden başkanlığa seçildi ve 2 gün süren genel kurul olaysız sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER