EĞİTİMSEN RESMEN ÇÖKTÜ ! 30 BİN İSTİFA GELDİ , EĞİTİMSEN KAPATILIYOR MU ?

Eğitimsen'de istifa sayısı 30 bini geçti . Eğitimsen resmen çöktü ...İstanbul cumhuriyet savcılığının Eğitimsen hakkında terör örgütlerine yardım ve yataklıktan iddianame hazırladığı iddia ediliyor

EĞİTİMSEN RESMEN ÇÖKTÜ ! 30 BİN İSTİFA GELDİ , EĞİTİMSEN KAPATILIYOR MU ?
 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından , PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle açığa alınan 9.000 binden fazla öğretmenin Eğitimsen üyesi çıkması sendikaya büyük zarar verdi . PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle en son KHK ile ihraç edilen öğretmenlerinde 600 den fazlası Eğitimsen üyesi çıkınca , Eğitimsen'e üye öğretmen ve memurlarda büyük kopuş yaşandı .

Eğitimsen üyesi olup sadece sendikalarının eylem kararına uyduğu için açığa alınan binlerce masum öğretmenin yaşamış olduğu travma , sendika içerisinde diğer öğretmen ve memurları da etkiledi . Özellikle İç Anadolu , Karadeniz ve Batı illerinde Eğitimsen'den çok ciddi istifalar oldu .  Eğitimsen üyelerinin açığa alındığı sadece ilk hafta 10.000 üzerinde öğretmen istifa etti .

EĞİTİMSEN KAPATILIR MI ?

Hükümetin terör örgütlerine karşı kararlı tutumu ve mücadelesi , Fetö terör örgütü ve yine PKK terör örgütüne karşı gerçekleştirdiği operasyonlar kararlılıkla devam ediyor . Hatırlanacağı üzere Fetö terör örgütüne ait olduğu gerekçesiyle daha önce Aktifsen kapatılmıştı . Fetö terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda sendika üyesi olan memurlar ihraç edildi .

PKK terör örgütüyle irtibatı olan ve destek veren kamu kurumları içerisindeki MEMURLARA yönelik operasyonların hız kesmeden devam edeceğini , Diyanet işleri başkanlığının geçen haftaki açıklamalarında okuduk . Sırada teröre destek veren imamların ihracı olduğunu okuduk. Fetö terör örgütü ile irtibatı olduğu gerekçesiyle kapatılan ve üyeleri memurluktan ihraç edilen Aktifsen üyelerinin yaşadığı tehlikenin bir benzerini Eğitimsen üyelerinin yaşadığını , Milli Eğitim Bakanlığının PKK ile irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alınan öğretmen sayıları ve sendikal dağılımlarında gözlemledik . Eğitimsen üyesi öğretmenlerin sendikam kapatılır mı , sendikam terör örgütüne destek vermekten yargılanır ve yöneticileri Aktifsen yöneticileri gibi tutuklanır mı , sendikaya üye olan memurlar ihraç edilir mi , yargılanır mı korkusuyla hızlı bir şekilde sendikalarından istifa etmektedir. Eğitimsen'de istifa eden memur sayısının 30.000'i geçtiği , 600 Eğitimsen üyesi öğretmenin Pkk'lı olduğu gerekçesiyle memurluktan ihracı , öğretmen ve memurları Eğitimsen'den kopartıyor .

Eğitimsen genel merkez yöneticileri , Kobani ve Rojavo olaylarında genel merkezlerinde Ypg ve Pyd'li teröristleri tedavi altına aldırmış , polis baskını haberlere yansımıştı. Eğitimsen genel merkez yöneticileri , sendikalarına üye olup , özlük hakları konusunda destek bekleyen binlerce öğretmene hizmet vermek yerine terör örgütü PKK, Ypg , KCK yapılanmalarına destek vererek , sendikasına üye olan öğretmen ve memurlarıda tehlikeye atıyor .

Eğitimsen hakkında terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten bir savcı iddianame düzenlese ve bu iddianame kabul edilip sendika yöneticileri yargılansa ve sendika kapatılsa , sendikaya üye olan memurların ve öğretmenlerin ne suçu varki , teröre destek veren sendikaya üye olmaktan görevden atılsınlar . Bundan önceki Eğitimsen ve KESK başkanı Lami Özden'in PKK terörüne destek vermekten hapis cezası bulunuyor .  

Şimdiki KESK ve Eğitimsen yöneticileri PKK , KCK , YPG, PYD gibi terör örgütlerine destek verdikleri gerekçesiyle yargılanabilirler ve üyelerinin tamamını mağdur edebilirler . Devletin kendisini koruma refleksine aldığı ve tüm terör örgütlerinin üstüne kararlılıkla gittiği bir dönemde , Eğitimsen devletinin ve ülkesinin  yanında değilde PKK ve teröristlerin yanında yer almaya devam ederse , teröre destek verdiği gerekçesiyle kapatılan Aktifsen'in kaderini yaşar . Eğitimsen'li vatansever üyelere yazık olur .

Haber Yeni Rota.com 
Haberin tam metni için tıklayın



Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER