Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanından Sinop Milli Eğitime Zor Sorular

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan, en son görev yaptığı yerde aldığı kömür ve taktırdığı güvenlik kameralarıyla ilgili “görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma” suçlarından yapılan soruşturmada suçu sabit görülen İlyas Gülünay’ın, Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğüne getirilmesinin tepkileri geçmemişken, müdürün yeni uygulamalarının Sinop’ta Milli Eğitim üzerindeki şaibeleri artırdığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanından   Sinop Milli Eğitime Zor Sorular

Daha önce görev yaptığı yerde hakkında ‘Görevi kötüye kullanma ve yolsuzluk’ gibi birçok soruşturma bulunan ve suçu sabit görülen Sinop İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Gülünay’ın, geldiği diğer illerde olduğu gibi, Sinop’ta da kanun ve yönetmelik tanımaz tavrıyla ‘Ben yaptım oldu’ anlayışı içerisinde hareket ettiğini ifade eden Mustafa Aslan, Gülünay’ın Sinop’ta görev yaptığı 1,5 sene içerisinde, eğitimin cadı kazanına dönüştüğünü söyledi. Aslan, “Keyfi soruşturmalar ve cezalar ile ilimizde çalışma azmine darbe vuruyor, özelikle bazı çalışanlar hakkında keyfi soruşturmalar ve cezalar ile sindirme politikası izliyor” diye konuştu.

 

Sinop’un eğitim alanında adeta bir sürgün ya da deneme tahtası gibi görüldüğünü savunan Aslan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamına, başka illerde ilin bürokratlarıyla sorunlar yaşayan; geçmişi şaibelerle dolu kişiler veya bu makamı basamak olarak kullanıp görevde yükselme amacı güden kişiler layık görülmüştür. Ancak ilimiz Milli Eğitim Müdürlüğü makamı hiçbir zaman bu kadar şaibeli bir duruma düşmemiş ve hiçbir zaman bu kadar kötü yönetilmemiştir. Bu sürpriz karar, eğitim çalışanları arkadaşlarımızda şaşkınlığa sebep olmuş ve sorunların çözüleceği umudu, ümitsizliğe dönüşmüştür” şeklinde konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen Sinop Şube Başkanı Mustafa Aslan, İlyas Gülünay’a şu soruları yöneltti:

 

-İlimizde birçok okulun acil ihtiyaçları varken, sizden öncekilerin yaptırmak gereği duymadığı makam odanızı nasıl ve hangi kaynaktan yaptırdınız? Bu kaynağı, ihtiyaç bulunan okullarda kullanamaz mıydınız?

 

-Sizden öncekilerin yaptırmak gereği duymadığı Milli Eğitim Müdürüne tahsisli lojmanın oda kapılarını, laminantlarını ve eşyalarını hangi kaynaktan yaptırdınız veya aldınız? 

 

-Geldiğiniz günden beri hafta sonlarında kaç kere Sinop’ta bulundunuz, hafta sonu kaç yatılı okul ve pansiyon gezdiniz?

 

-Bakanlık tarafından düzenlenen toplantıların kaçına makam aracınızla (hizmet aracı) gittiniz? İzinli olduğunuz hafta sonları, ikametiniz olan Samsun’dan Sinop’a gelmek ve gitmek için makam aracını kullandınız mı? Bu gezilerde devletin imkânlarından mı yararlanıyorsunuz? (Akaryakıt vs.).

 

-Bakanlık tarafından görevlendirildiğiniz için her ay Samsun-Sinop arasında her gün için yolluk ve yevmiye alıyor musunuz?

 

-Samsun Valiliği’nce hakkınızda yapılan soruşturmaları örtbas etmek ve alınan kararın uygulanmaması için siyasilere baskı yaptırdığınız iddiası doğru mu?

 

-Okulların yaptığı ihalelerde okul müdürlerini arayarak yönlendirme yapıyor musunuz?

 

-Milli Eğitim Müdürlüğü’nde içtiğiniz ve konuklarınıza ikram ettiğiniz çayın,  çikolataların parasını okul ve kurum müdürlerinden mi tahsil ediyorsunuz?

 

-Okulların yardımcı personel ihtiyacı varken, başka kurumlara usulsüz görevlendirme yaptığınız iddiası doğru mu?

 

-Durağan, Dikmen gibi öğretmen ihtiyacı bulunan ilçelerden il merkezine ‘Depo Öğretmeni’ olarak usulsüz öğretmen ataması yaptınız mı?

 

Aslan, mezkûr soruların cevaplanmasını istediklerini belirterek, “İlgililerden de, söz konusu iddiaların bir an önce araştırılmasını ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasını istiyoruz. Hiç kimsenin makamını, mevkiini kullanarak, keyfi uygulamalar yapmaya, usulsüzlüklere imza atmaya hakkı yoktur. Söz konusu usulsüzlük ve görevi suiistimal iddiaları ile ilgili konunun takipçisi olacağız. Milli Eğitim Müdürü’nün bu işi yapabilecek liyakat ve ehliyet kriterlerine sahip olmadığı bir kez daha görülmüştür. İlimize yazık etmeden derhal koltuğunuzu bırakın” diye seslendi.

 

HABER: Şube Basın Sekreterliği


 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
galip
galip - 12 yıl Önce

bu iftiraları yapanlar şimdi asliye hukukta yargılanmaktadır. müdür ise dürüst çalışmasına devam etmektedir.Müdür 28 şubatta da mağdur edilmişti şimdi ise kesinlikle mağdur edilmez diye düşünüyorum

SIRADAKİ HABER