EĞİTİM-BİR-SEN BAKAN YARDIMCISI ORHAN ERDEM'E SORUNLARI İLETTİ

Memur-Sen Ankara İl Başkanı ve Eğitim Bir-Sen Ankara 1 No’lu ŞubeBaşkanı Mustafa KIR yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Milli Eğitim BakanYardımcısı Orhan ERDEM’i ziyaret ederek başta MEB Yurtdışı EğitimAtaşeliklerinde ve Eğitim Müşavirliklerinde sözleşmeli olarak çalıştırılanpersonelin sorunlarını içeren rapor olmak üzere MEB çalışanların sorunlarını vetaleplerini iletti.

EĞİTİM-BİR-SEN BAKAN YARDIMCISI ORHAN ERDEM'E SORUNLARI İLETTİ

Mustafa KIR yurtdışında eğitim ataşeliklerinde sözleşmeli olarakçalışan personelin sorunlarının dağ gibi büyüdüğünü belirterek bazı eğitimataşelerinin sözleşmeli personeli köle gibi kullandığını, oda temizliğindenmisafirlere çay-kahve ikramları gibi her türlü işlere zorlandığını belirten birmektup yazdı.

Yurtdışı eğitim ataşeliğinde çalışan sözleşmeli personelin kanun vemaddelerde yazılı olan maaşları, sigorta primlerinin eksik ya da geçödenmesinin yanında birde hükümetin Almanya ile Türkiye arasında çiftevergilendirmeyi kaldıran bir antlaşma imzaladık diyerek övünmesine rağmensözleşmeli bu personellerden hala çift vergi kesildiğini söyledi.

Bu personelin yıllardan beri tabi tutuldukları haksız uygulamalarkonusunda dilek ve şikâyetlerini defalarca Milli Eğitim Bakanlığının ilgilibirimlerine iletmelerine rağmen ne kendilerini muhatap alan bir yetkilibulabildikleri ne de sorunlarını çözüme kavuşturabildiklerini belirti

M. KIR görüşmede ayrıca İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığınınkendi çalışanlarını ekli yönetmelikler gereği KPSS sınavına tabi tutmaksızıngörevde yükselme sınavı ile başarılı olanları uzman yardımcılıklarına aldıklarınıbelirterek aynı uygulamanın Milli Eğitim Bakanlığında da geçerli olmasınıistedi. Böyle bir hakkın tanınması kurum içinde çalışanların hem kendileriniyetiştirmeleri için bir doping olacağını hem de kendilerine verilen değerdendolayı daha verimli çalışma imkanını doğuracağını ifade etti.

Öte yandan sonöğretmen alımına kadar öğretmenlik hakkını kazanmış olup kurum içinde veyabaşka kurumlarda çalışanların KPSS sınavına tabi tutulmadan hizmet gün sayısınagöre % 3 oranında öğretmen alımlarınınyapıldığını ancak son öğretmen alımlarına 3 gün kala bu uygulamadanvazgeçildiğini öğretmen olarak mezun olan arkadaşların kendi mezun olduklarıalanda çalışma arzularının olduğunu bu arkadaşlara bu imkânın tekrartanınmasını istedi. Talim ve Terbiye Kurulu Kitap inceleme komisyonundaçalışanların okullara gönderilmesi ile eğitim öğretimin ve eğitimçakışanlarının da sorunlarını iletti. Ayrıca merkez taşra teşkilatında yer alanöğretmenlerin hala eğitim ödeneğini alamadıkları belirtilerek acilen bu sorununçözülmesi gerektiği de ifade edildi.



Sorunlar iletildiktensonra MEB Bakan Yardımcısı Orhan ERDEM özellikle MEB Yurtdışı eğitimAtaşeliklerinde ve Eğitim Müşavirliklerinde sözleşmeli çalışanların sorunlarıile yakından ilgileneceğini ve bu konunun takipçisi olacağını, MEBçalışanlarının KPSS sınavına tabi tutulmaksızın Görevde Yükselme Sınavınadayalı olarak alınması ile ilgili talebi paylaşacağını, kurum içinde ve kurumdışında öğretmen yetiştiren fakültelerden mezun olup halen memur olarakçalışanların yeni çıkan yönetmelik gereği öğretmenliğe dönüşlerinin önününkapatıldığını bunun için yapılacak bir şeyin olmadığını başta merkezteşkilatında çalışan öğretmenlerin eğitim ödeneği sorununun çözümü olmak üzerediğer aktarılan sorunlarla da yakinen ilgileneceğini, talim terbiyeçalışanlarının okullara gönderilmesi ile ilgili arkadaşları en az rahatsızedecek şekilde bu uygulamanın gerçekleştirildiğini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER